A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Pázmaneum Polgári Társulás
Városunk – Kiállítás a sétányon
Külhoni civil szervezetek - 2021. július 29., csütörtök 08:54

A Pázmaneum Társulás szervezésében kerül sor július 29-től arra az utcai fényképkiállítására, amelyen 30 nagy formátumú fénykép lesz látható a régi és a mostani Dunaszerdahelyről.
Az alkotások Nagy Gyula dunaszerdahelyi fényképész és Karaffa Attila magángyűjteményében található régi képeslapok anyagából lett összeállítva.
A Társulás szándéka az volt, hogy a nyári hónapok alatt a sétányon járókelők, különösen a turistáknak kellemes nosztalgiázást, illetve szép nyári élményt, feltöltődést tudjanak varázsolni a fényképek segítségével, a Csallóköz központjáról.
Jótékony célt is szolgál a kiállítás.  A Buena Coffee House kávézóban megvásárolhatóak lesznek a kiállított fényképekről készült képeslapok. A befolyt összegből a dunaszerdahelyi kórház gyerekosztályát támogatják a képeslapot megvásárlók. A kiállítás Dunaszerdahely város anyagi hozzájárulásával valósul meg, és az időjárási viszonyokat figyelembe véve augusztus végéig tekinthető meg a Bartók Béla sétányon.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA