A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Ragyog egy csillag
MÁÉRT - 2022. augusztus 9., kedd 15:48

Ezzel a címmel intézett felhívást az erdélyi magyarokhoz a Székely Nemzeti Tanács a mai napon, Izsák Balázs aláírásával. Az 2022. augusztus 9-én Marosvásárhelyen kiadott kommüniké alább olvasható.
„Orbán Viktor Dallasban, a Konzervatív Politikai Akció Konferenciáján sorsfordító évként jelölte meg 2024-et. Erdélyi magyarokként, de a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés részeseiként is érdekeltek vagyunk a konzervatív erők győzelmében és a globalisták, magukat progresszívnek nevező baloldaliak, kommunisták, liberálisok kiszorításában a közéletből.
Az erdélyi magyar nemzeti közösség, ha érzi a tét súlyát, akkor három képviselőt is képes az Európai Parlamentbe küldeni. Három olyan képviselőt, akik a nemzeti konzervatív erők élharcosai lesznek. A felkészülést az eszmei irányváltásra most kell elkezdeni. Van még két évünk! Elég a cselekvésre, de kevés a tétovázásra, a halogatásra.
Az erdélyi magyar nemzeti közösségnek, a székelységnek azt kell megértenie, hogy a jövője, a sorsa múlhat azon, hogy 2024-ben végbemegy-e Európában egy fordulat a konzervatív erők javára. Azt kell felfognunk, hogy egy olyan globalista, brüsszeli vezetés, amely képtelen olyan dolgokat, mint a migráció kérdése, vagy az energiaválság megérteni és kezelni, akit az ideológiai elfogultság akadályoz a racionális gondolkodásban, nem fogja a nemzeti régiók ezeknél sokkal árnyaltabb ügyét sem megérteni. Nem csak az empátia hiányzik az Európai Bizottságból, de a szakmai felkészültség, a tárgyi tudás és a problémamegoldó készség is. Évekig tartó jogvita győzött meg erről, amelyre végül a luxemburgi bíróság döntése tett pontot a mi javunkra. Látni kell azonban, hogy a pervesztes Európai Bizottság már nem úgy működik, mint egy jogintézmény, hanem mint egy szélsőséges ideológiák gerilla-különítménye, amit egy vesztes per nem fog jobb belátásra ösztönözni.
Magyarország a nemzeti-konzervatív erők európai győzelmén dolgozik, és mi eziránt nem lehetünk közömbösek. Erkölcsi kötelességünk segíteni Magyarország kormányát, és ezt kell tennie minden határon túli magyar nemzeti közösségnek. Van egy olyan káros elgondolás, amely szerint az erdélyi magyaroknak egyforma távolságot kell tartania mind Budapesttől, mind Bukaresttől. Ez a felfogás nem számol a magyar nemzet egységével, azzal, hogy ezt az egységet képviselni a világ előtt kategorikus imperatívusz minden magyar számára.
Székelyföld fölött, az erdélyi magyar nemzeti közösség fölött ragyog egy csillag. Azóta, hogy ezt Tamási Áron papírra vetette, többen kérdezték, hogy hol van, hol ragyog? 2022. augusztus 11-én Orbán Viktor megnevezte, amit száz éven keresztül sejtettünk, reméltünk, hogy az a csillag, Európa magányos csillag állama: Magyarország."

 


 

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA