A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség
Terítéken az elmúlt évek sikerei
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2014. október 9., csütörtök 15:03

Az utóbbi években elért eredményekről szólt a Magyar Cserkészszövetségek Fórumának konferenciája október 3-4. között Budapesten. A találkozó előbb a Fórum hagyományos őszi ülésével telt, majd másnap következett az a szakmai konferencia, ahol a tagszövetségek számoltak be munkájukról.
 
A Fórum ülésének hagyományos része volt a tagszövetségek beszámolói tevékenységükről, amelynek köszönhetően az összejövetelre érkezett elnökök és szövetségi vezetők beleláthatnak egymás munkájába. Emellett a résztvevők kiértékelték a nyári Erzsébet Táborokat, valamint megvitatták annak jövőbeli lehetőségeit, újabb feladatokkal és jogkörökkel látták el az Összmagyar Cserkészirodát és egyeztettek a jövő évi közös vezetőképzésekről is. A jelenlevők örömmel vették tudomásul, hogy újraindult a Fórum honlapja is, a  címen. Az ülés utáni kötetlen esti program verses és népzenei előadással kezdődött.
Másnap harmadik felvonásához érkezett a kisközösségi ifjúságneveléssel foglalkozó konferenciasorozat. A találkozó ezúttal arról szólt, hogy a cserkészszövetségek megosszák egymással sikereiket, jó gyakorlataikat, elkészült anyagaikat, amelyeket az Összmagyar Cserkészstratégia jegyében értek el az elmúlt két évben. A bemutatók után volt lehetőség bemutatópéldányokhoz jutni az elkészült kiadványokból, szóróanyagokból, és természetesen átbeszélni a folyamatokat, hogy a sikerek további eredményeket szüljenek a többi cserkészszövetségben is.
A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség képviselői bemutatták a szervezet legújabb kiadványait, valamint az új tagok toborzására készült szóróanyagait és foglalkoztató játékait, vázolták a megújuló nevelési program koncepcióját, valamint a meglévő cserkészcsapatok megerősítését szolgáló folyamatokat.
Az összejövetel zárásaként szó esett az Egységes Ifjúságnevelési Koncepcióról, amely a magyar cserkészet nevelési tevékenységét helyezi minden magyar közösségben érvényes, új, a mai kor kihívásaira válaszoló alapra.
 

szmcs-p

5 csatolt kép
MCSSZF konferenciaMCSSZF ülés 2MCSSZF ülésMCSSZFMCSSZF
Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA