A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Antal Lóránt: elsőházként szavazta meg a szenátus plénuma a turisztikai települé...

Elsőházként szavazta meg a szenátus plénuma a villamosenergia- és földgáztörvény módosításáról szóló jogszabály-tervezetet, amelynek munkálatai során az RMDSZ kezdeményezésére kötelezővé tennék a földgázvezetékek kiterjesztését a szolgáltatók számára ...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2018. május 25., péntek 13:36
Vincze Loránt: hozzájárultunk a kisebbségi jogok terén tapasztalt európai demokr...

„Az elmúlt néhány évben az volt az RMDSZ célkitűzése, hogy európai keretben úgy érjünk el sikereket a mi kisebbségi ügyeink számára, hogy közösen lépjünk fel a többi kisebbséggel, ne csak magyar ügyként tálaljuk törekvéseinket, mert úgy nem lehet megg...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2018. május 25., péntek 13:35
RMDSZ: párbeszédet és valós vitát a székelyföldi magyarok igényeiről a centenári...

„Száz évvel a gyulafehérvári nyilatkozat után számunkra elfogadhatatlan, hogy a székelyföldi magyar közösség valós igényét a parlament mint törvényhozói hatalom egy egyszerű nem-mel, és érdemi vita hiányában tudja le. A törvényhozó testületnek az álla...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2018. május 25., péntek 13:35
Újabb magyar nap Pakrácon

Idén is sor került a nyugat-szlavóniai magyarok egyik legnagyobb rendezvényére, a Pakráci Magyar Napra. A szombati eseményen a résztvevők megismerkedhettek a magyarság hagyományaival, kultúrájával, de más nemzeti kisebbségek is bemutatkoztak.
 

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. május 24., csütörtök 10:40
Magyar honvédők Tomo Medved miniszternél

Tomo Medved, a Horvát Honvédők Minisztériumának első embere fogadta Jankovics Róbert parlamenti képviselőnket, Kelemen Dezsőt, a HMDK szentlászlói alapszervezetének elnökét és Kocsis Lászlót, Szentlászló védelmének parancsnokát.
Jankovics Róbert, a ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. május 24., csütörtök 10:40
1  2  3  4  5  6  7  8  9