A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Az Erasmus a fiatal vállalkozókért program nagykövete lett Winkler Gyula

Winkler Gyula az Erasmus a fiatal vállalkozókért (Erasmus for Young Entrepreneurs - EYE) program nagykövete lett. Az RMDSZ EP-képviselője kollégáival közösen azt szorgalmazza, hogy növeljék meg az Erasmus+ és a COSME programok finanszírozási keretét.
...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. július 16., kedd 09:31
Uniós kisebbségvédelmi intézkedéseket kért Vincze Loránt az Európai Bizottság le...

A kisebbségi jogok európai egyenlőtlenségével az emberi jogok sérülnek – hívta fel a figyelmet Vincze Loránt első strasbourgi plenáris felszólalásában. Az RMDSZ EP-képviselője, a FUEN elnöke hétfő esti felszólalásában rámutatott, az Európai Unió tagállama...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. július 16., kedd 09:30
Erdélynek kell majd megfizetnie Bukarest csődös gazdaságpolitikáját

Külföldi hitelekből finanszírozza a román balliberális kormány csődös gazdaságpolitikáját, a felelőtlen gazdasági stratégia miatt keletkezett állami költségvetési hiányt pedig majd Erdélynek kell megfizetnie – figyelmeztetett az Erdélyi Magyar Néppárt. 

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. július 12., péntek 08:20
Közösen a horvátországi magyar oktatásért

Első alkalommal szervezték meg a magyar oktatási intézményekben dolgozó pedagógusok találkozóját, ahol a horvátországi magyar oktató-nevelő munkával kapcsolatos aktualitásokról tanácskoztak. A laskói általános iskolában szervezett összejövetel második réz...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. július 4., csütörtök 13:53
A harmadik szórványkonferencia Omišban

A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) harmadik éve szervezi meg a többnapos szórványkonferenciát Omišban, amelyen a HMDK kis közösségekben működő szervezeteinek képviselői, valamint az ernyőszervezet munkatársai vesznek részt. A szórványm...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. július 4., csütörtök 13:53
1  2  3  4  5  6  7  8  9