A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Átadták a kopácsi Magyarok Otthonát

Szombaton délelőtt adták át Kopácson a helyi Magyarok Otthonát. Az ünnepi rendezvényen magas rangú magyar és horvát vendégek is részt vettek.
Régi vágyuk volt a kopácsiaknak, hogy legyen végre egy saját székházuk, amit úgy és akkor használhatnak ma...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. május 14., péntek 15:01
Elölről kezdődik a pereskedés Tőkés László visszavont román állami kitüntetése m...

A román Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszék elfogadta Tőkés László fellebbezését, és arra kötelezte szerdán a Bukaresti Táblabíróságot, hogy tárgyalja újra a püspök állami kitüntetését megvonó elnöki rendelet jogszerűségét.
Tőkés László, a Királyhágóm...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2021. május 12., szerda 19:21
Egy jelölt van minden magyar elöljáróhelyettesi tisztségre!

Már gratulálhatunk Sipos Sándor, Varga Gábornak, Kelemen Dezsőnek és Cserepes Zoltánnak – a követező négy évben ők lesznek a Darázsi, a Bellyei, az Ernestinovói és a Tordincei járások magyar elöljáróhelyettesei.
A tavalyi parlamenti választás után a...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. május 7., péntek 09:03
Bojkottra szólít az erdélyi Néppárt

Az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnöksége által jegyzett, ma kiadott közlemény így fogalmaz: 
„A sajtóból értesülhettünk, hogy a Profi romániai áruházlánc egyik sepsiszentgyörgyi üzletének vezetője megtiltotta alkalmazottainak, hogy egymás között m...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2021. május 6., csütörtök 06:18
Megújul a várdaróci templom is

Az elmúlt években a várdaróci református templomot több fázisban renoválták: először a templom tornyának eredeti süvege került vissza, majd pedig az épületet körülvevő kerítés újult meg, hamarosan pedig befejeződik a templom teljes külső felújítása.
...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. április 30., péntek 14:37
1  2  3  4  5  6  7  8  9