A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Nincs más út, csak az Isten útja – II. Szent István nap Mezőkaszonyban

Magyar hazánk, te jó anya,
fiad dicsérd ma, őt dalold,
zengjen a himnusz dallama
hozzá, ki mindig pártfogolt.
Második alkalommal rendezett Szent István-napot a Pro Cultura Subcarpathica (PCS) civil szervezet Mezőkaszonyban augusztu...

Pro Cultura Subcarpathica
Külhoni civil szervezetek - 2016. augusztus 22., hétfő 15:37
Biró Zsolt: közösségként kell viselkednünk

 
Székelyföld egyetlen Szent István királyunkról elnevezett településén vett részt az augusztus 20-i ünnepi rendezvényeken Biró Zsolt, a Magyar Polgári párt elnöke.

Közösségként kell viselkednünk

A hagyományokhoz híven idén is...

Magyar Polgári Párt
MÁÉRT - 2016. augusztus 21., vasárnap 12:09
Augusztus 23-án emlékezz a totalitárius diktatúrák áldozataira!

Az Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata arra bátorít mindenkit, hogy a Molotov–Ribbentrop-paktum aláírásának évfordulóján egy „Augusztus 23.” felirattal díszített, gyászszalagos kitűző viselésével emlékezzen meg a nácizmus és a sztálinizmus áldozata...

Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata Alapítvány
Külhoni civil szervezetek - 2016. augusztus 16., kedd 11:17
Az erdélyi magyar állampolgárok vegyenek részt a népszavazáson!

Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke Csomortányi Istvánnak, az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei elnökének és Nagy József Barnának, a nagyváradi demokráciaközpont vezetőjének társaságában tartott ma sajtótáj...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2016. augusztus 12., péntek 14:30
A HMDK-s szervezetek 29 személynek biztosítanak munkát, megélhetést

Az állami közmunkaprogram több száz, huzamosabb ideje munkanélküli személy számára jelent egy kis időre segítséget. A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége és alapszervezetei összesen 29 főt alkalmaznak.
A munkaerőpiacra való visszatérés elő...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2016. augusztus 10., szerda 08:57
1  2  3  4  5  6  7  8  9