A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Tőkés László: Gyökeres változásra lenne szükség a romániai politikai életben

Mint arról már hírt adtunk, a nagyváradi lakhelyének megfelelő szavazókörben adta le voksát a szeptember 27-i romániai önkormányzati választások keretében Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke. A sajtó érdeklődésére elmondta, hogy sokan em...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. szeptember 28., hétfő 18:52
Továbbra is Lehocki-Samardžić Anna a Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék vezetője

Az eszéki J. J. Strossmayer Egyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékének élére ismét Lehocki-Samardžić Annát nevezték ki, aki 2018-tól két évig már vezette a tanszéket, és a megalakulása óta itt dolgozik.
 
Jelenleg docensként dolgozik itt és ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. szeptember 24., csütörtök 09:57
Fiumében ülésezett a HMDK országos elnöksége

A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) a fiumei Anna-villában tartotta meg soros elnökségi ülését. A tanácskozáson a szervezet vezetőségének beszámolói mellett a jövőbeli tervekről is szó esett, valamint határoztak az idei évi közgyűlés he...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. szeptember 24., csütörtök 09:57
Utazásunk 40 éve” – az újbezdáni egyesület jubileumi ünnepsége

Szombaton tartotta évfordulós ünnepségét az újbezdáni művelődési egyesület. A Szivárvány népdalkör megalakulásának a 40., a Kubikos tamburazenekar a 20., a Komikus Színjátszó Csoport pedig 10. évfordulóját ünnepelte.
 
 
Több évtizede a...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. szeptember 24., csütörtök 09:57
Az EMSZ nyerte az urnabiztosok csatáját: a sikeres fellépésnek köszönhetően bizt...

Kampányösszegző sajtótájékoztatót tartott Kolozsváron Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke és Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke, az Erdélyi Magyar Szövetség Országos Bizottság...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2020. szeptember 23., szerda 09:22
1  2  3  4  5  6  7  8  9