A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


A Magyar Kultúra Napja megünneplésére készülnek Dunaszerdahelyen

A Pázmaneum Társulás immár 10. alkalommal szervezi meg Dunaszerdahelyen a Himnusz születésnapján a Magyar Kultúra Napja ünnepi gálaestjét. A járványügyi helyzet miatt ezúttal csak online eseményre kerülhet sor.
 
Dunaszerdahelyen hagyománytere...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2021. január 8., péntek 09:05
Várván vártuk és követtük az Urat


Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület előző püspöke adventi üzenetet küldött egykori gyülekezetének, Temesvár hős népének, megosztva azt a széles nyilvánossággal is. Alább olvasható.

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. december 22., kedd 14:55
Segítő Szűzanya-szoborfülke megáldása

Dunaszerdahelyen a Pázmaneum Társulás felújította a Bősi úton lévő 1927-ben emelt szoborfülkét. A Segítő Szűzanya szobra került elhelyezésre, amelyet Mons. Szakál László János dunaszerdahelyi esperes és ThDr. Karaffa János lelkiatya áldottak meg december ...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2020. december 18., péntek 08:29
A pedagógusfórum idén is megjutalmazza a kitűnő tanulókat

A Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF) minden évben meghirdeti a „Tudással a könnyebb boldogulásért“ elnevezésű tehetséggondozási pályázatát, idén 26 tanuló részesült egy szép könyv- és taneszközcsomagban.
 
A „Tudással a könnyebb bo...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. december 17., csütörtök 12:10
Gyertyagyújtással emlékeztek az áldozatokra

A Hegyalja Ifjúsági Egyesület tagjai minden év decemberében gyertyagyújtást szerveznek a délvidéki vérengzések és a második világháború áldozatainak emlékére. Az idei megemlékezés a járványhelyzet miatt szűkebb körben zajlott.
A horvátországi magya...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. december 17., csütörtök 12:09
1  2  3  4  5  6  7  8  9