A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Pedagógus-továbbképzés a kopácsi ifjúsági központban

Mozgás- és beszédfejlesztés címmel tartott továbbképzést a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma a horvátországi magyar oktatásban-nevelésben dolgozó oktatók, pedagógusok számára, a programra a kopácsi Tangazdaság és Ifjúsági Központban került sor.

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. január 16., csütörtök 11:19
Jól halad a várdaróci kultúrotthon energetikai felújítása

Tavaly ősszel kezdődtek meg a munkálatok a várdaróci kultúrotthon energetikai felújításán, a nyílászárók cseréje után jelenleg a külső szigetelést végzik, a tervek szerint tavasz végére készülnek el. Tavaly májusban Predrag Štromar, a horvát kormány építé...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. január 16., csütörtök 11:17
Már állnak az új kopácsi óvoda falai

Szeptember végén kezdődött meg az új kopácsi óvoda építése, ami a kedvező időjárási körülményeknek köszönhetően a tervek szerint halad. A leendő ovi falai már állnak, és hamarosan tető alá is kerülnek.
A kopácsiak csodálatos ajándékot kaptak 2018 ka...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. január 16., csütörtök 11:17
Trianon és Temesvár évfordulóinak kettősségében tekintve hátra és előre

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület által Tőkés László püspöksége idején meghonosított hagyomány jegyében 2020 elején is megrendezték Nagyváradon az újévköszöntő ünnepélyt. A január 11-i esemény megemlékezéssel és főhajtással kezdődött a volt egy...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. január 12., vasárnap 15:16
Román–magyar vegyes bizottságot sürget az EMNT

"Amint arról a sajtóban is olvashattunk, a nemrégiben újraválasztott Klaus Johannis első hivatalos külföldi látogatásának célpontja Bajorország, Németország legnagyobb területű tartománya volt. Bár a román államfő feltűnően és kínosan ügyelt arra, hogy mé...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. január 10., péntek 13:19
1  2  3  4  5  6  7  8  9