A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Gazdag programkínálat – egyeztettek a HMDK-s egyesületek vezetői

A HMDK tagszervezeteinek vezetői hétfőn délután az idei évben esedékes programokról egyeztettek a kopácsi Tangazdaság és Ifjúsági Központ nagytermében.
A HMDK és tagszervezetei évente közel háromszáz hagyományőrző, a magyar kultúrát ápoló rendezvén...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. február 13., csütörtök 11:02
Vukovári magyarok bálja

Az elmúlt évek során a vidék legnagyobb magyar társasági eseményévé vált a vukováriak magyar bálja, amelyen nemcsak magyarok vesznek részt, hanem Vukovár és a környék soknemzetiségű közösségének minden tagja szívesen látott vendég.

A Vukovári ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. február 13., csütörtök 11:01
Katolikus magyarság – szétszabdalva a Felvidéken

A Katolikus Egyház szlovákiai képviselői Jozef Tomko bíboros vezényletével 12 évvel ezelőtt, 2008. február 14-én hirdették ki a római katolikus egyházmegyék átszervezését, valamint két új egyházmegye megalakítását.
Az átszervezési terv kidolgozásá...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2020. február 12., szerda 07:09
Feljelentették a volt román államfőt az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál

Feljelentette az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál Traian Basescu egykori román államfőt, jelenlegi európai parlamenti képviselőt Brassai Hunor, a Minta ifjúsági szervezet elnöke, az Erdélyi Magyar Néppárt marosvásárhelyi szervezetének vezetője – k...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2020. február 11., kedd 12:17
EMNT-s javaslatok a székely anyaváros fejlesztéséhez

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács udvarhelyszéki szervezete aláírásra buzdít a Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezése kapcsán, valamint közös székelyudvarhelyi minimálprogram szükségességét hangsúlyozza – közölte az E...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2020. február 8., szombat 11:42
1  2  3  4  5  6  7  8  9