A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


A HMDK Gazdakör is bemutatkozott az OMÉK-on

Szeptember 20-24. között rendezték meg a 78. Országos Mezőgazdasági Kiállítást és Vásárt (OMÉK) Budapesten, melyen termelőink is bemutatkozási lehetőséget kaptak a HMDK Gazdaköre által.  
 
A rendezvény célja, hogy szakmai szempontból bemutass...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. szeptember 28., csütörtök 09:43
Törődnek a tengerparti város magyar múltjával

Split nemcsak idegenforgalma miatt az egyik legjelentősebb tengerparti város, hanem történelmének köszönhetően is. Innen indult a II. András magyar király által vezetett V. keresztes hadjárat, és itt született Árpád-házi Szent Margit. A HMDK Spliti-Dalmát...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. szeptember 28., csütörtök 09:43
Az Európai Néppárt EP-frakciója foglalkozott az ukrán oktatási törvény és a migr...

Az Európai Parlament október végi munkahetén az Európai Néppárt (EPP) frakciója, valamint külügyi munkacsoportja egyaránt foglalkozott az újonnan elfogadott ukrán oktatási törvénnyel, valamint a migráció kérdésével.
Az EPP külügyi munkacsoportjának ...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2017. szeptember 27., szerda 20:31
Korodi Attila: Románia nemzetközi vállalásai nem lehetnek politikai játszmák tém...

„Az RMDSZ nem kért lehetetlent akkor, amikor kidolgozta az anyanyelvhasználatra vonatkozó 20 százalékos küszöb csökkentésére vonatkozó törvénytervezet. Ez a jogszabály-módosítás összhangban van a nemzetközi egyezményekben foglaltakkal, illetve az Európa T...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. szeptember 27., szerda 14:01
Közel 7500 háromszéki támogatta eddig aláírásával a Minority SafePack kezdeménye...

Hivatalosan ma rajtolt el az Európai védelmet jogainknak! – Minority SafePack székelyföldi aláírásgyűjtési kampánya, de Háromszéken a kampánystartra jó hírrel várták Vincze Loránt FUEN-elnököt: egy hét alatt, szerda reggelig 7483 aláírás gyűlt össze a meg...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. szeptember 27., szerda 13:59
376  377  378  379  380  381  382  383  384