A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Átadóünnepség Várdarócon

A napokban fejeződött be a várdaróci tájháznak, a település büszkeségének a teljes felújítása, amelyet egy kultúrműsorral és kiállítással egybekötött ünnepség keretében adtak át vasárnap délután.
 
A daróciak régi iskolájának az épülete több é...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. július 3., péntek 14:20
RMDSZ: arra kérjük a kormányt, hogy foganatosítson azonnali intézkedéseket a KKV...

Azonnal alkalmazható, egyszerűen kivitelezhető, bürokráciamentes gazdaságélénkítő intézkedésekre van szükség – hívta fel a figyelmet Tánczos Barna. Az RMDSZ-es szenátor a liberális kormány által közzétett program kapcsán szerdán elmondta: a kormány a brut...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. július 1., szerda 20:43
Koszorúzás Szent László szobránál

Noha az idén a koronavírus-járvány miatt nem rendezték meg a Szent László Napokat Nagyváradon, június 27-én délben, nevének napján a Szent László Egyesület mégis tartott egy rövid, bensőséges koszorúzást a városalapító szent király szobránál. Ezen részt v...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. június 28., vasárnap 15:51
Magyar egység Marinciban is

A Nutari járás magyar kisebbségi önkormányzatának és a helyi művelődési egyesületnek a vezetői, Pap József és Kuntić Sándor a HMDK hathatós közreműködésének köszönhetően múlt pénteken aláírhatták a Marinciban található Magyar Ház használatáról szóló új sz...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. június 26., péntek 14:43
Jézus Szíve-ünnep Darázson

A HMDK és a darázsi magyarok június 19-én, pénteken ünnepelték Jézus Szíve napját a darázsi katolikus templomban. A magyar nyelvű szentmise után szeretvendégségre is sor került a helyi művelődési házban.
Jézus Szíve ünnepét IX. Piusz pápa terjesztet...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. június 26., péntek 14:42
3  4  5  6  7  8  9  10  11