A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Felelősségteljes, fontos állami tisztséget fog betölteni

Csapó Nándort, a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fórumának elnökét, az eszéki magyar iskolaközpont tanárát nevezték ki a zágrábi Oktatási és Tudományos Minisztérium nemzetiségi főosztályának az élére.
A horvátországi magyarság és ernyőszervezete, a...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. június 21., csütörtök 09:35
Jól halad a kórógyi kultúrotthon felújítása

A külső munkák már az utolsó fázisban vannak, Vukovár-Szerém megye jóvoltából pedig a fűtést/hűtést is hamarosan beszerelik. A múlt héten Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője és Božo Galić zsupán tartottak sajtótájékoztatót.
A HMDK ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. június 21., csütörtök 09:33
Az Európai Parlament Külügyi Bizottsága küldöttségének rendkívüli látogatása Örm...

Annak nyomán, hogy idén áprilisban-májusban „bársonyos forradalomnak” nevezett kiterjedt tömegmegmozdulások zajlottak le Örményországban és hoztak gyökeres változásokat politikai helyzetében, az Európai Parlament Külügyi Bizottságának (AFET) egy népes kül...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2018. június 20., szerda 14:44
A vallásszabadságról a Szent László Napokon

Az idei Szent László Napok keretében egy kiállítással és könyvbemutatóval egybekötött konferenciára is sort kerítenek a nagyváradi várban, mégpedig június 22-én, pénteken 10–13 óra között.

A vallásszabadság erdélyi hídja az európai szakadék föl...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2018. június 20., szerda 13:42
Tőkés László Örményországba utazik

Tőkés László, az Európai Parlamentnek az Unió és Örményország közötti kapcsolatokért felelős néppárti jelentéstévője Nikol Pasinjánnak, a dél-kaukázusi ország május 8-án megválasztott miniszterelnökének levélben gratulált.
Mint ismeretes, a két hétig ...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2018. június 14., csütörtök 14:42
3  4  5  6  7  8  9  10  11