A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


A katalán EP-képviselők mentelmi jogának megvonása ellen

Az Európai Parlament jogi bizottságának 2021. február 23-i ülésén spanyol baloldali képviselők aktív közreműködésével többségi döntés született, amelynek lényege: az unió törvényhozása tűzze napirendjére három katalán EP-képviselő mentelmi jogának megvoná...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. március 8., hétfő 19:12
Üléseztek az újbezdáni tűzoltók

Megtartotta tisztújító közgyűlését az újbezdáni tűzoltó-egyesület; továbbra is Kovács Róbert vezeti a szervezetet, amely tavaly ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját.
Az ülés a járványügyi feltételeknek megfelelően zajlott, huszonöt résztvevőv...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. március 5., péntek 13:34
Várdaróc FC: a cél a feljebb jutás a megyei első osztályba és a fiatalok sport f...

A Várdaróc futballklub másfél éve tanyázik a baranyai másodosztály élén, ahonnét szeretnének feljebb jutni. Ennek érdekében ismét kiváló játékosokat igazoltak, ezenkívül fejlesztik az utánpótlást is; most már kadétcsapattal is rendelkeznek, így összesen n...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. március 5., péntek 13:34
Közösségépítő tavaszi munka a sepsei HMDK-ban

A HMDK sepsei alapszervezetének tagjai idén is társadalmi munkában végezték el a székházuk kertjében lévő szőlőültetvény metszését.  Kiváló csapatépítő is volt ez a résztvevők számára.
A szőlőültetvények karbantartásának az egyik legfontosabb eleme ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. március 5., péntek 13:33
Erdélyi magyar képviselő se legyen tagja az Európai Néppárt frakciójának

Az Erdélyi Magyar Szövetség mai közleményében foglalt állást a Fidesznek az Európai Néppárt EP-frakciójából való kilépésére. Alább olvasható:

A legutóbbi európai parlamenti választások alkalmával az erdélyi magyar nemzeti oldal, annak ellenére, h...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2021. március 4., csütörtök 18:37
3  4  5  6  7  8  9  10  11