A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Az új kenyér ünnepe Marosvásárhelyen

Az augusztus 20-i új kenyér ünnepéről tartott sajtótájékoztatót Marosvásárhelyen Cseh Gábor, az EMNT Székelyföldért felelős régióelnöke.
Elmondta, az új kenyér ünnepe Marosvásárhelyen több szempontból is újdonságot tartogat: az eddigi rendezvényektő...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. augusztus 13., kedd 16:51
Beke és Szőcs helyzetéről az EMI-táborban

A magyar közösségnek nem sikerült előrelépni – hangzott a felvezetés az Egy év elteltével a Beke-Szőcs-ügyről című augusztus 10-i fórumon az Erdély Magyar Ifjak által szervezett gyergyószentmiklósi nyári táborban. A Sorbán Attila Örs EMI-elnök moderálásáv...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. augusztus 12., hétfő 07:52
Összeöntötték a Kárpát-medencei magyar gazdák által gyűjtött búzát

Mintegy négyszáz tonna búzát öntöttek össze Nemeshanyban a Magyarok Kenyere program keretében, amelyet Kárpát-medence-szerte élő gazdák adományoztak rászoruló gyermekek részére. Az eseményen jelen volt Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Gazdaegyesülete...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. augusztus 12., hétfő 07:49
Még fogadják a búzaadományokat

A HMDK Gazdaköre idén is részt vesz a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem programban. Szabó Attila, a szervezet elnöke ezúton is búzaadományozásra hívja fel a magyar termelők figyelmét.
A Magyarok kenyere program az évek során egy nemzet összetar...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. augusztus 9., péntek 15:47
Csomortányi István: „Torkig vagyunk Bukaresttel!”

A költségvetés-kiigazítás tárgyában tartott sajtótájékoztatót augusztus 8-án Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke. A politikus rámutatott: a költségvetés-módosításra a katasztrofális kormányzás következményei okán és a közelgő választások ...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. augusztus 8., csütörtök 18:43
3  4  5  6  7  8  9  10  11