A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Az EMNT sem tartja megünnepelhetőnek június 4-ét

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Országos Elnöksége felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja, hogy a román parlament ismételt döntése nyomán a trianoni békediktátum aláírásának napja állami ünnepé vált.
Mint ismeretes, a törvénytervezetet Titus C...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. november 23., hétfő 07:23
Bármit is ír alá a magyargyűlölő Iohannis, számunkra június 4-e gyásznap!

Az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) társelnökei közös nyilatkozatban nyomatékosították, hogy június 4-ét a trianoni békediktátum aláírásának napját gyásznapnak tekintik, és bármit is ír elő az évforduló megünnepléséről szóló új román törvény, a szövetség v...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2020. november 23., hétfő 07:23
Főhajtás Halzl József műve és emléke előtt

A nagyváradi székhelyű Pro Universitate Partium Alapítvány kuratóriuma közleményt adott ki Tőkés László elnök és Tolnay István alelnök szignójával dr. Halzl Józsefnek, a Rákóczi Szövetség örökös tiszteletbeli elnökének november 13-i elhunytáról értesülve....

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. november 20., péntek 11:36
Elnökségi ülés Pélmonostoron

A HMDK pélmonostori alapszervezete, valamint a Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet november 11-én elnökségi ülést tartott székhelyén.
 
 
November 11-e Szent Márton, Pélmonostor védőszentjének a napja. Ennek a tiszteletére tartja meg a h...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. november 20., péntek 11:35
Őszi magyar est Vörösmarton

A vörösmarti Baranyai Júlia Kultúregyesület vasárnap szűk körben tartotta meg első őszi magyar estjét, mely a magyar költészet és néptánc jegyében zajlott.
A vörösmarti Baranyai Júlia Kultúregyesület azzal a céllal alakult, hogy ápolja a helyi hagy...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. november 20., péntek 11:35
3  4  5  6  7  8  9  10  11