A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Sógor Csaba: A kisebbségi közösségeknek fokozottan szüksége van saját médiatermé...

„A mai korban még az állam hivatalos nyelvén publikáló nyomtatott és digitális média is rendkívül nehéz helyzetben van, de a kisebbségi nyelvű média működése egyenesen ellehetetlenül” – ezt mondta Sógor Csaba a tömegtájékoztatás szabadságáról és soksz...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2018. május 4., péntek 11:31
Európai védelmet a romániai magyarságnak!

Az Európai Parlament május 2-i, éjszakába nyúló brüsszeli miniplenárisán Tőkés László EP-képviselő a rendszerszintű romániai magyarellenesség tárgyában, illetve a veszélyeztetett romániai magyar orvosképzés védelmében szólalt fel. Mindenekelőtt arra mutat...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2018. május 3., csütörtök 11:57
Könyvbemutató Daruváron

Múlt szerdán került sor dr. Filip Škiljannak a szlavóniai magyarságról szóló kiadványa  bemutatójára a daruvári városi könyvtárban. A könyv címe: Magyarok Közép-Horvátországban.
 
Dr. Filip Škiljan történész már régóta foglalkozik Horvátorszá...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. május 3., csütörtök 11:30
Virágos fesztivál Dályhegyen

A virágfesztivál a hegyháti magyarok legnagyobb rendezvénye, melyet minden évben nagy érdeklődés övez. Idén is sok vendéget vonzott Dályhegyre a virágos kirakodóvásár és a gazdag kultúrműsor.
 
 
A dályhegyi Petőfi Sándor Magyar Kultúre...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. május 3., csütörtök 11:30
Nincs megállás: jól haladnak a munkákkal

A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK ) közbenjárásának köszönhetően horvát és magyar állami támogatásból az idén is további nagyberuházások valósulnak meg a magyarok lakta településeken. További magyar közösségek számára fontos épületek ú...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. május 3., csütörtök 11:30
3  4  5  6  7  8  9  10  11