A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Az erdélyi 56-os megemlékezésekről

Az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezésében idén is megemlékezett Nagyvárad magyarsága az 1956-os forradalomról és szabadságharcról. A városháza épülete előtt összegyűltek közösen hajtottak fejet a magyarság antikommunista ...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. október 24., csütörtök 12:10
Ülésezett az Eszék-Baranya megyei magyar kisebbségi önkormányzat

Múlt szerdán került sor az új Eszék-Baranya megyei magyar kisebbségi önkormányzat második ülésére. A tanácskozáson elfogadták a jövő évi költségvetést, valamint a testület új titkárának személyéről is döntöttek.
A megyei magyar kisebbségi önkormány...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. október 24., csütörtök 09:18
Idén is jó helyre került a lisztadomány

A HMDK Gazdaköre évek óta részt vesz a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem programban, melynek keretében idén 3100 kg búzát gyűjtöttek össze. Ennek egy részéből lisztet őröltettek, amelyet magyar tannyelvű iskoláink és többgyermekes magyar családok közö...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. október 24., csütörtök 09:18
Az 1956-os hősökre emlékeztünk

Horvátország-szerte idén is több helyszínen tartottak megemlékezést az 1956-os magyar forradalom évfordulójának tiszteletére.
Eszék
Az 1956-os forradalomra emlékezett október 23-án Magyarország eszéki főkonzulátusa az eszéki J. J. Strossmayer...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. október 24., csütörtök 09:17
„Nem hullhat rá a feledés pora”

Ez évben is A Fekete-Körös völgyének kincsei címmel rendezte meg a Tenkei Művelődési és Honismereti Kör és a Bihar megyei nagyközség református gyülekezete a hagyományos táj- és honismereti konferenciáját, mégpedig október 19-én. Az ezzel a címmel és a fe...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. október 22., kedd 16:35
3  4  5  6  7  8  9  10  11