A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Sikeres évet értékelt az RMDSZ Nőszervezete országos küldöttgyűlésén

138 200. Ennyi erdélyi magyar embernek nyújtott kezet, ennyi erdélyi magyarhoz került közelebb az RMDSZ Nőszervezete, derült ki a december 14 – 15-e között Kolozsváron szervezett VI. Országos Küldöttgyűlésen, amelyen több mint 120-an vettek részt.
„20...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2018. december 18., kedd 07:22
Háromszék is benmutatkozott a kisebbségi régiók dél-tiroli FUEN-konferenciáján

Háromszék volt az egyik meghívottja a Kisebbségi és kisebbségbarát régiók fórumának, amelyet harmadik alkalommal szervezett meg a FUEN, ezúttal, a dél-tiroli Bolzanóban.  „A fórumunk nagyszerű lehetőség volt arra, hogy dél-tiroliak, baszkföldiek, kataláno...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2018. december 18., kedd 07:22
Együtt kell építeni a demokráciát

2018. december 15-én koszorúzással és román–magyar kerekasztallal emlékeztek meg Temesváron a napra pontosan 29 évvel korábban megindult eseményekről. Mint köztudott, a romániai nacionálkommunista rezsim ellen szavát több rendben felemelő, annak kisebbség...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2018. december 17., hétfő 06:20
Nagyvárad: évértékelő találkozót szervezett a Néppárt

Évzáró és egyben évértékelő ünnepi találkozót szervezett az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei szervezete a nagyváradi városháza dísztermében. Az eseményen felszólalt Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magya...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2018. december 17., hétfő 06:20
Puskás Ferenc Hercegszőlősön is győzelmet aratott

Az Aranycsapat Emlékév alkalmából december 7-én, pénteken a Puskás Ferencről szóló film levetítésére került sor a HMDK hercegszőlősi egyesületének szervezésében.
Magyarország sportért felelős államtitkársága 2017. április 1-jén, Puskás Ferenc szüle...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. december 13., csütörtök 11:35
3  4  5  6  7  8  9  10  11