A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


A nacionalista jogot sért – a patrióta jogot véd

Az Európai Parlament február 28-i, éjszakába nyúló miniplenárisán Tőkés László európai képviselő az idegengyűlölet és a nacionalizmus tárgyában szólalt fel és utasította vissza az ezek vonatkozásában Orbán Viktor miniszterelnököt, illetve a magyarságot ér...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2018. március 1., csütörtök 13:10
Sógor Csaba szerint következménye kell legyen az Európa Tanács jelentésének

Következménye kell legyen az Európa Tanács jelentésének, amely a nemzeti kisebbségek védelméről szóló keretegyezmény romániai alkalmazását értékeli, hiszen nyilvánvaló, hogy egy uniós tagállam durván megsérti a csatlakozáskor vállalt, a kisebbségek vé...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2018. március 1., csütörtök 11:46
Aktívak a rijekai magyar alkotóművészeink

Kiállítást nyitott festményeiből a HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei egyesületének rajzcsoportja Rijekában. A tárlat február 19. és március 1. között tekinthető meg.
 
 
A fiumei székhelyű HMDK-egyesület legfőbb célja, hogy a magyar ku...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. február 28., szerda 14:13
Folytatják identitásmegőrző munkájukat

A Pakráci Magyarok Közössége az idén is folytatja identitásmegőrző munkáját. Többek között erről határoztak a múlt szombaton megtartott közgyűlésen, ahol az idei évre szóló terveket is ismertették.
 
A Pakráci Magyarok Közössége 2011-ben alaku...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. február 28., szerda 14:13
Átutalták az óvodaidíj-támogatások első részletét

Folyamatosan valósulnak meg az Óvodafejlesztési Program horvátországi tervei. Pár héttel ezelőtt a Magyar Saroknak nevezett fejlesztőcsomagokat juttatták el minden óvodának, a napokban pedig az óvodaidíj-támogatás első részletét utalták át a szülőknek. <...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. február 28., szerda 14:13
4  5  6  7  8  9  10  11  12