A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


RMDSZ: továbbra is azt szorgalmazzuk, hogy a 114-es sürgősségi kormányrendeletet...

Az RMDSZ továbbra sem ért egyet a kormány 114-es számú sürgősségi kormányrendeletével, amely hatástanulmány nélkül alapjaiban befolyásolná és változtatná meg a fiskális és gazdasági rendszerre vonatkozó törvényeket Romániában. A parlament ezen a héten a m...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. március 5., kedd 16:39
Marosvásárhelyen ülésezett az EMNT Választmánya

A marosvásárhelyi Deus Providebit Tanulmányi Házban ülésezett március 1-jén az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Választmánya. A szervezet elnöksége, valamint a megjelent területei vezetők áttekintették és kielemezték az elmúlt időszak tevékenységét és főbb k...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2019. március 4., hétfő 07:56
További fejlesztéseket terveznek idén is

Szombaton tartotta meg évi közgyűlését a nagybodolyai és a haraszti önkéntes tűzoltó-egyesület is. Mindkét közgyűlés beszámoló jellegű volt, így a jelenlévők meghallgathatták és megvitathatták a 2018-as évben elért eredményeket, programokat.
 

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. február 28., csütörtök 09:27
Sikerült megvalósítani minden tervezett programot

Múlt szerdán került sor a Jókai Mór Kultúregyesület éves közgyűlésére. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a zágrábi Kisebbségi Tanács és a HMDK támogatásának köszönhetően sikerült megvalósítani minden tervezett programot, és vendégszereplésekben sem volt hi...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. február 28., csütörtök 09:26
Gazdakörünket is képviselték az Európai Parlamentben

Kárpát-medencei gazdaszervezetek betekintést nyerhettek az Európai Parlament munkájába. A tanulmányúton a HMDK Gazdaköre is képviseltette magát.
 
 
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara február 18-19-én szakmai utat szervezett Brüsszelbe, a K...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. február 28., csütörtök 09:26
4  5  6  7  8  9  10  11  12