A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Németh Zsolttal tárgyalt Jankovics Róbert

Németh Zsolt, a magyar parlament külügyi bizottságának elnöke és Jankovics Róbert, a HMDK első embere kedden Zágrábban találkozott. A találkozón a horvátországi magyarság helyzetével összefüggő aktuális kérdésekről tárgyaltak. Áttekintették többek között ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. március 5., csütörtök 14:39
Identitásőrző szerepe miatt is hasznos az Ovis sarok

Tavaly novemberben indult a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma Ovis sarok elnevezésű projektje, melynek keretében olyan településeken indítottak gyerekfoglalkozásokat, ahol nincs óvoda, illetve magyar tannyelvű óvodai foglalkozás.
 
A bu...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. március 5., csütörtök 14:39
Múltról, jelenről és jövőről tanácskoztak a vukovári magyarok

Február utolsó hetében tartotta meg évi közgyűlését a Vukovári Magyarok Egyesülete. A tanácskozáson szó volt az elmúlt évről, az aktualitásokról, valamint a jövőbeli tervekről is.
Tizenkét évvel ezelőtt, 2008-ban alakult meg a Vukovári Magyarok Egye...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. március 5., csütörtök 14:39
200 ezer oldallal bővült a Digitéka

Az  célja, hogy olyan 19. és 20. századi erdélyi magyar sajtótermékek és könyvkülönlegességek legyenek elérhetők digitalizált formában a nagyközönség számára, amelyek ritkaságszámba tartoznak és korábban csak történészek, kutatók fértek hozzá.
2019 áp...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. március 4., szerda 11:50
RMDSZ: nem értünk egyet a háztáji sertéstartást szabályozó miniszteri rendelette...

A mezőgazdasági minisztérium által közvitára bocsátott állategészségügyi miniszteri rendelet ellehetetleníti a háztáji sertéstartást. Ezzel nem ért egyet az RMDSZ. A rendelet az afrikai sertéspestis terjedésére hivatkozva új előírások szerint szabályozná ...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. március 4., szerda 11:50
4  5  6  7  8  9  10  11  12