A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Dályhegyi kultúrotthon: újabb fejlesztésre került sor

A programokra szánt anyagi támogatást, melyet a koronajárvány miatt nem tudtak elkölteni, a dályhegyi Petőfi Sándor Kultúregyesület vezetői a rendezvényterem akusztikájának és hangosításának a fejlesztésébe fektették, hogy ezentúl még magasabb színvonalon...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. február 4., csütörtök 14:18
Újabb lehetőség nyílik nemzeti közösségeink védelmére!

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Országos Elnöksége a mai nap folyamán az alábbi közleményt bocsátotta ki:

Azáltal, hogy a hét elejére immár nyolc európai országban is összegyűlt a szükséges mennyiségű támogatói aláírás, a Székely Nemzeti Tanács ...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. február 3., szerda 06:17
Új közösségi sarkok az iskolákban

Többfunkciós közösségi „sarkokat” hoztak létre a laskói és a vörösmarti általános iskolákban a Bethlen Gábor Alap támogatásával. Az új terek kialakításának célja, hogy kreativitást, színt vigyenek az oktatásba, iskolai szabadidős tevékenységbe.
A l...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. január 29., péntek 12:58
Folytatódik a sepsei templom felújítása

Az idén is folytatódik a sepsei református templom két évvel ezelőtt megkezdett felújítása. Az eddig elvégzett munkálatokról és az épülettel kapcsolatos jövőbeli tervekről az illetékesek múlt héten egyeztettek.
Idén is folytatódik a horvátországi m...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. január 29., péntek 12:57
Új igazgató a kórógyi általános iskola élén

A kórógyi iskola élére új igazgató kerül, erről az iskolaszék december 28-án döntött. A horvát oktatási minisztérium jóváhagyása után február 9-től Sesvećan Emma vezeti Vukovár-Szerém megye egyetlen magyar nyelvű tanintézményét.
 
A Kórógyi Ál...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. január 29., péntek 12:57
4  5  6  7  8  9  10  11  12