A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


A végéhez közeledik a kórógyi kultúrotthon felújításának egy újabb fázisa

A kórógyi kultúrotthon az évek során nagyon rossz állapotba került, felújítása hosszú ideje esedékes volt. A HMDK-nak köszönhetően végre méltó körülmények között tarthatják meg a kórógyiak a közösségi eseményeiket. A munkálatok a nyár közepén fejeződtek b...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. augusztus 16., csütörtök 09:49
Megújult a kiskőszegi művelődési élet központja

A HMDK és a Darázsi járás támogatásával felújították a kiskőszegi mozitermet, amely eddig is kulturális programoknak, táncpróbáknak adott helyet, mostantól pedig egyéb közösségi eseményeket is lehet majd itt tartani.
 
Kiskőszegen a falu közp...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. augusztus 16., csütörtök 09:48
Szeptembertől újraindul a tanítás a marosvásárhelyi római katolikus iskolában!

A marosvásárhelyi római katolikus iskola ideiglenes működési engedélyét kibocsátó minisztériumi rendelet született meg csütörtökön. Jó hír ez, hiszen azt jelenti: az oktatási tárca jogi személyiséggel látta el az intézményt, így már idén szeptembertől bei...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2018. augusztus 9., csütörtök 21:16
Európa a Polgárokért találkozó Sükösdön

Július utolsó hétvégéjén háromnapos, az Európai Uniót (EU) népszerűsítő rendezvényt tartottak a magyarországi Sükösdön. Az eseményre meghívást kapott a Hegyalja Ifjúsági Egyesület is.
A Hegyalja Ifjúsági Egyesület rendszeresen részt vesz különböző E...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. augusztus 9., csütörtök 10:11
Újra szól a harang Nagybodolyán

A nagybodolyai katolikus templom harangja három éven át volt néma: meghibásodott a működtetését biztosító elektronikus berendezés, melyet most parlamenti képviselőnk támogatásának köszönhetően megjavítottak. Hamarosan a templom bejárati ajtaját is kicseré...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. augusztus 9., csütörtök 10:11
4  5  6  7  8  9  10  11  12