A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Vinkovcei városnap magyar részvétellel

Vinkovce város napja június 20-án van, az idein a Vinkovcei Magyar Kultúregyesület is részt vett kézimunka-kiállítással, és az egyesület kórusa is bemutatkozott.
A vinkovcei városnap keretében kiállításokra, kultúrműsorokra, koncertekre és más érde...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. augusztus 6., kedd 09:05
Kórógyi családi nap a hagyományápolás jegyében

A Kórógy Hagyományőrző Egyesület évente több rendezvényt is tető alá hoz, amelyek legfőbb célja a település hagyományainak ápolása és továbbadása.
Többek között a fenti céllal szervezték meg nemrég a családi napot is, ahol a gyerekek nagyszüleik, d...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. augusztus 6., kedd 09:04
Könyvadomány a horvátországi magyarságnak

Július elején Magyarország eszéki főkonzulja, De Blasio Antonio úr elsőként az eszéki magyar iskolaközpont könyvtárának adta át Borovszky Samu: Magyarország vármegyéi és városai című kötetsorozatát. A példátlan eszmei értéket képviselő sorozatot Andócsi J...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. augusztus 6., kedd 09:04
Erdélyiek a Szentlőrinci Gazdanapokon

A Dunántúl egyik legnagyobb mezőgazdasági rendezvényen tartott beszédében az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke azt hangsúlyozta, hogy egy ország függetlenségének megőrzését nem csupán a kard, hanem az eke vasa is biztosítja.
Idén 26. alkalommal szervezt...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. augusztus 5., hétfő 22:37
Vincze Loránt: a pénzalapok megtartása és a pályázási bürokrácia csökkentése a c...

Vincze Loránt, az RMDSZ EP-képviselője szerdán Ottományban az uniós pályázati lehetőségek jövőjéről, a pénzügyi keret átalakulásáról tartott előadást Bihar megyei polgármesterek jelenlétében, a szalacsi községnapok nyitórendezvényén.
„Az európai parla...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. augusztus 2., péntek 14:25
4  5  6  7  8  9  10  11  12