A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


A 29 évvel ezelőtti tragikus eseményekre emlékeztek Vukováron

A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) és a Vukovári Magyarok Egyesülete a járványügyi előírásokat betartva idén szűk körben emlékezett meg a város védelmében elesett áldozatokról, azok hősies helytállásáról.
 A vukováriak számára a ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. november 20., péntek 11:34
Cseke Attila: határozottan tiltakozunk a kórházak központosítása ellen

„Az egészségügy decentralizációja nagyobb befektetéseket eredményez. 2010-ben a romániai kórházak 85 százalékát decentralizáltuk, az intézkedést megelőző évben alig 100 millió lej jutott a kórházak felújítására, míg 2010-ben közel 300 millió lejből újulha...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. november 18., szerda 13:36
Támogatjuk a kutatást és a fejlődést, támogatjuk az Ad Astra Egyesület petíciójá...

Romániának döntenie kell: támogatja a kutatást és a kutatókat, vagy kockáztatja azt, hogy elveszíti egyik legfontosabb értékét, a szellemi elitet. Energikus, koherens és hosszú távú intézkedések hiányában, ahelyett, hogy egy modern, tudásalapú gazdasága l...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. november 17., kedd 14:45
Koszorúzás Pélmonostor város napja alkalmából

Pélmonostoron minden év november 11-én városnapot ünnepelnek védőszentjük, Szent Márton napján. Az idei ünnepség a járvány miatt elmaradt, de szűk körben így is megemlékeztek a jeles napról.
November 11. piros betűs nap a pélmonostoriak számára, hi...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. november 12., csütörtök 16:35
Drávaszögi témák a Kárpát-medence magazinműsorban

A Drávaszögben forgatott a Kárpát-medence című magazinműsor múlt hétvégén. Először Laskóra látogattak Munk Erikhez, aki bemutatta nekik, hogyan készül a drávaszögi halpaprikás, de a Vitéz-házról és a helyi magyar közösségi életről is beszámolt. Másnap Juh...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. november 12., csütörtök 16:34
4  5  6  7  8  9  10  11  12