A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Fiumei magyar fordítók

A fenti címmel október második hetében a fiumei (rijekai) olasz kisebbségi szervezet dísztermében egy magyar-horvát-olasz tudományos konferenciára került sor. A rendezvény szervezője a HMDK Tengermelléki-fennsík megyei szervezete és a Fiumei Szabadállam E...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. október 18., csütörtök 14:50
Muravidékre is vittek a magyar búzavetőmagból

A muravidéki (Szlovénia) Völgyifaluba látogattak a HMDK Gazdakör képviselői, hogy vigyenek az ottani magyar gazdaszervezet termelőinek is abból a magyar búzavetőmagból, amelyet tavaly próbáltak ki gazdáink.
 
A HMDK Gazdaköre igyekszik minden...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. október 18., csütörtök 14:49
Újabb mérföldkő: átadták a felújított kultúrotthont Kiskőszegen

A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) és a Darázsi járás támogatásával felújították a kiskőszegi művelődési házat. Az épületet múlt szombaton, a szüreti fesztivál keretében adták át.
 
A HMDK, lehetőségeihez mérten, mindig is ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. október 18., csütörtök 14:49
Centenárium – esély a párbeszédre

Tőkés László EP-képviselő meghívására október 16-án Brüsszelben, az Európai Parlament székhelyén rendeztek egy magyar–román eszmecserét. Ennek keretében mutatták be azt a közös nyilatkozatot, amelyet román és magyar értelmiségiek írtak alá négy nappal kor...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2018. október 17., szerda 15:43
Átadták az Óvodaprogram keretében kialakított első játszóteret

A budapesti Nemzetpolitikai Államtitkárság 2016-ban indított nagyszabású óvodafejlesztési programot, melynek részeként számos óvoda és játszótér újul meg Kárpát-medence-szerte. A horvátországi program folytatásaként a múlt héten átadták az első játszótere...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. október 15., hétfő 09:17
4  5  6  7  8  9  10  11  12