A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


„Tudással a könnyebb boldogulásért”

A Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF) Tudással a könnyebb boldogulásért címmel hirdetett meg idén is pályázatot. A horvátországi, magyar tannyelven tanuló, jó képességű és kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő tanulókat jutalmazták.
 

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. december 13., csütörtök 11:34
Húszéves az Alfalusi Vegyes Kar

Húsz éve működik a laskói, kopács és várdaróci tagokból alakult Alfalusi Vegyes Kar. Egy kisebb összejövetellel ünnepeltek múlt vasárnap, amelyre az egykori és mostani tagok kaptak meghívást.
A 1990-es évekig Kopácson és Laskón is működött kórus, u...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. december 13., csütörtök 11:34
A törvénytelen migrációt le kell állítani! Az ukrajnai nemzeti kisebbségeket meg...

Az Európai Parlament idei utolsó ülésszakának második napján tűzte napirendjére az emberi jogok és a demokrácia világbeli helyzetéről szóló 2017. évi jelentést, valamint az EU–Ukrajna közötti csatlakozási szerződésről szóló jelentést. A határozathozatalt ...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2018. december 12., szerda 18:19
Célratörőbb európai parlamenti képviseletért lép fel Hegedüs Csilla

A korábbinál céltudatosabb, az erdélyi magyarság érdekeire fókuszáló európai parlamenti képviselet megvalósulásáért lép versenybe jelöltként a 2019-es európai parlamenti választásokon Hegedüs Csilla, az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke. A polit...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2018. december 12., szerda 12:06
A parlament is megszavazta: magyar tanítók oktatják a román nyelvet elemiben

Döntőházként szavazta meg a szenátus az RMDSZ közbenjárásával elfogadott sürgősségi kormányrendeletet, amely rendezi a román nyelv oktatásának kérdését – jelentette be hétfőn, december 10-én Cseke Attila, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője.
Mint ismer...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2018. december 12., szerda 12:06
4  5  6  7  8  9  10  11  12