A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


RMDSZ: biztosítottuk a differenciált román képességvizsga és érettségi lehetőség...

„Az RMDSZ frakcióinak összehangolt munkája eredményeként változatlan formában fogadta el a parlament immár másodjára a magyar diákok differenciált román kisérettségijére és érettségijére vonatkozó törvénymódosító javaslatunkat. Ez azt követően került ismé...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. december 5., kedd 10:56
Tíz év a politikai pluralizmus szellemében

Tőkés László európai parlamenti képviselővé történt megválasztásának tizedik évfordulója alkalmából december 2-án közéleti fórumot tartottak Sepsiszentgyörgyön, a Székely Nemzeti Múzeumban – közölte az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács sajtóirodája.
„A ...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2017. december 4., hétfő 11:37
Egyházi elöljárók Európa és a nemzet szolgálatában

Csáky Pál szlovákiai néppárti európai képviselő meghívására és szervezésében népes felvidéki utazócsoport és egyházi küldöttség látogatott Brüsszelbe folyó év november 29-én. Ugyanazon a napon belkörű eszmecserére került sor az Európai Parlament székhelyé...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2017. november 30., csütörtök 14:24
Miniszteri látogatás az eszéki magyar iskolaközpontban

A Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központba (HMOMK) látogatott november 22-én Blaženka Divjak horvát oktatási miniszter. A hivatalos látogatás apropója a magyar diákotthon hamarosan kezdődő építése volt.
Blaženka Divjak oktatási miniszte...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. november 30., csütörtök 14:24
Lezárult a horvátországi gazdaságfejlesztési program pályázatainak értékelése

A beérkezett pályázatok több mint 90%-a részesült támogatásban. A sikeres pályázók még az idén birtokba vehetik a megpályázott eszköz(öke)t.
 
A harmadik Fidesz-kormány kiemelten fontosnak tartja a külhoni magyarság támogatását. Ezek jelentős...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. november 30., csütörtök 14:24
4  5  6  7  8  9  10  11  12