A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Az óbecseiek partiumi fellépéséről

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöki hivatalának meghívására járt Nagyváradon az Óbecsei Schola Cantorum énekkar, amelyet elkísért több muzsikus, valamint Sípos Tibor festőművész. Két alkalommal, két helyszínen találkozhattak velük a zene- és művészetk...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. október 21., hétfő 16:58
Folytatódnak a magyar nyelvtanfolyamok Daruváron

Tóth Rebeka, a Petőfi Program ösztöndíjasaként szeptembertől kilenc hónapon keresztül ismét Daruvár és környéke magyarságát segíti munkájával, elsősorban a magyar nyelvtanfolyamokkal, abban bízva, lelassulhat az egyre erősödő nyelvvesztés folyamata.

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. október 18., péntek 10:45
Újabb 200 vállalkozás részesül támogatásban

A szlavóniai Kórógyon írták alá múlt pénteken a horvátországi magyarság támogatását szolgáló gazdaságfejlesztési program újabb sikeres pályázatainak a szerződéseit. A magyar kormánynak köszönhetően ezúttal 200 családi gazdaság/vállalkozás kapott támogatás...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. október 18., péntek 10:45
A kisebbségi önkormányzatok szerepéről tanácskoztak

A zágrábi Kisebbségi Tanács és a horvát kormány Emberi Jogi és Kisebbségi Hivatala az Eszék-Baranya megye területén működő kisebbségi önkormányzatok és képviselők számára szervezett szemináriumot a múlt csütörtökön.
A horvát alkotmányerejű törvény é...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. október 18., péntek 10:43
A Minority SafePackről Brüsszelben

A részvételi demokrácia erősítése, a polgárok bevonásának jövőbeli lehetőségei volt a témája a brüsszeli néppárti think-thank, a Wilfried Martens Központ éves legnagyobb eseményének, a NET@WORK konferenciának. A Kós Károly Akadémia javaslatára szervezett ...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. október 16., szerda 17:27
4  5  6  7  8  9  10  11  12