A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Levél a brit trónörökösnek

Egy nemrég elkészült kisfilmben Károly walesi herceg (Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor, Prince of Wales), Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának trónörököse arra biztatja a romániaiakat, hogy a koronavírus-járvány idején f...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. szeptember 18., péntek 16:55
Magyarországi adomány a Kórógy Hagyományőrző Egyesületnek

A Kórógy Hagyományőrző Egyesület múlt héten egy kilenc személyes mikrobuszt kapott ajándékba a magyarországi Kisdobsza községtől. A nagylelkű adomány a két település közti szoros barátság újabb ékes bizonyítéka.
Kórógy és Kisdobsza már a honvédő há...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. szeptember 18., péntek 14:14
Sikeres halas fesztivál Kopácson a koronajárvány árnyékában

Hétvégén került a környék legnagyobb szabadtéri fesztiváljára, a Kopácsi Halásznapokra. A péntektől vasárnapig tartó program látogatottságán érezhető volt, hogy az embereknek hiányoznak már a szórakoztató tömegrendezvények, így sokan látogattak el Kopácsr...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. szeptember 18., péntek 14:13
Támogatás a kórógyi iskolának és az elsősöknek

A Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat idén taneszközcsomaggal segítette a kórógyi általános iskola első osztályba iratkozó kisdiákjait, valamint a tanintézményt is támogatásban részesítette.
A Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbség...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. szeptember 18., péntek 14:13
Állásfoglalás a budapesti SZFE körül zajló kultúrvita tárgyában

Megdöbbenéssel tapasztaljuk, hogy a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítása ügyében zajló politikai konfrontáció Magyarországról a határon túlra is átterjedt. A kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Színház és Film Kara, valamint a Maro...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. szeptember 16., szerda 21:00
4  5  6  7  8  9  10  11  12