A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Gyertyagyújtás és előadás a háború befejezésének emlékére

Az első világháború befejezésének 100. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezést a Hegyalja Ifjúsági Egyesület és a vörösmarti Református Egyházközség a hétvégén a drávaszögi Vörösmarton.
 
Az első világháború történelmünk egyik legszom...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. november 8., csütörtök 10:29
Kelemen Hunor az EPP helsinki kongresszusán: erős Európát, benne fejlődő Erdélyt...

Az Európai Uniónak változnia kell, az Európai Unió változni fog. A globális versenyben egy erős unióra van szükség, hiszen a tagállamok csakis együtt lehetnek sikeresek – hangsúlyozta az Európai Néppárt (EPP) helsinki kongresszusán az RMDSZ delegációját v...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2018. november 7., szerda 17:47
Szakértői csoport vizsgálhatja az anyanyelvű oktatás kihívásait az EU-ban

Navracsics Tiborral, oktatásért, ifjúságért, kultúráért és sportért felelős európai biztossal találkozott az RMDSZ delegációja Helsinkiben. Kelemen Hunor szövetségi elnök, Hegedüs Csilla ügyvezető alelnök és Vincze Lóránt, a FUEN elnöke az aktuálpolitikai...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2018. november 7., szerda 17:44
Az erdélyi gazdák érdeke a fenntartható mezőgazdaság – Fenntartható Európa című ...

Az Európai Néppárt (EPP) Helsinkiben zajló kongresszusán az RMDSZ küldöttei megszavazták a Fenntartható Európa című kongresszusi dokumentumot, amely kiemelten kezeli a fenntartható mezőgazdaság kérdését mint a fenntartható fejlődés egyik alappillérét.

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2018. november 7., szerda 17:43
Az önrendelkezésről az Európai Parlamentben

November 6-án az Európai Parlament brüsszeli székhelyén rendezték meg az Önrendelkezés Európában című konferenciát Tőkés László EP-képviselő parlamenti irodájának szervezésében.
Nyitóbeszédében a házigazda, aki az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnö...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2018. november 7., szerda 13:08
1  2  3  4  5  6  7  8  9