A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Magyar egység Marinciban is

A Nutari járás magyar kisebbségi önkormányzatának és a helyi művelődési egyesületnek a vezetői, Pap József és Kuntić Sándor a HMDK hathatós közreműködésének köszönhetően múlt pénteken aláírhatták a Marinciban található Magyar Ház használatáról szóló új sz...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. június 26., péntek 14:43
Jézus Szíve-ünnep Darázson

A HMDK és a darázsi magyarok június 19-én, pénteken ünnepelték Jézus Szíve napját a darázsi katolikus templomban. A magyar nyelvű szentmise után szeretvendégségre is sor került a helyi művelődési házban.
Jézus Szíve ünnepét IX. Piusz pápa terjesztet...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. június 26., péntek 14:42
Jankovics: Erős magyar képviseletre van szükség Zágrábban

Június 20-án az OVB (Országos Választási Bizottság) honlapján megjelentette a július 5-ei parlamenti választásokra leadott jelöléseket mind a 12 horvátországi választókerületre vonatkozóan. Ezekből kiderült, hogy a HMDK az egyetlen szervezet, amely jelölt...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. június 26., péntek 14:42
Megegyezett Brüsszelben az Európai Parlament, a Bizottság és a Tanács a polgári ...

Az EU intézményei háromoldalú egyeztetést folytattak Brüsszelben az európai polgári kezdeményezésekre vonatkozó határidők meghosszabbításáról csütörtökön, június 25-én.
A tanácskozást az Európai Parlament nevében Vincze Loránt, az RMDSZ európai parlam...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. június 26., péntek 14:41
Küzdelem a magyar nyelvhasználatért koronavírus-járvány idején

Sajtótájékoztatót tartott Marosvásárhelyen Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke annak apropóján, hogy hivatalos válasz érkezett a Klaus Iohannis államelnök ellen tett EMNT-s panaszra, valamint...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. június 25., csütörtök 20:18
1  2  3  4  5  6  7  8  9