A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Kitüntették a Pakráci Magyarok Közösségét

A Pakráci Magyarok Közössége a város napja alkalmából kitüntetésben részesült odaadó és eredményes tevékenységéért. Az elismerést az egyesület elnöke, Fa Josip vette át.
A Pakráci Magyarok Közössége 2007-ben alakult azzal a céllal, hogy ápolja és me...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. április 1., csütörtök 11:41
Kitüntethetik Szentlászló védőit

Kocsis László, Szentlászló védelmének parancsnoka javaslatára, Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk kérésére a Honvédők Minisztériuma 11 szentlászlói magyar honvédet terjesztett föl Zoran Milanović köztársasági elnökhöz kitüntetésre. Az elismerést a fa...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. április 1., csütörtök 11:41
Nem lehet közösséget vállalni a magyarellenességbe átcsapó tüntetésekkel!

Immár harmadik napja, hogy szerte Romániában – így Erdélyben is – tüntetések zajlanak a koronavírus-járvány terjedésének megfékezéséért hozott szigorítások ellen. Az Erdélyi Magyar Szövetség Országos Bizottsága ennek kapcsán leszögezi: "Meggyőződésünk, ho...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2021. március 31., szerda 17:11
Figyelnek az idősekre a haraszti fiatalok

A Lacházi járás magyar kisebbségi önkormányzata és a Haraszti Ifjúsági Egyesület megajándékozta a járás legidősebb magyar lakosát, Szemes Józsefet 93. születésnapja alkalmából.  
A Haraszti Ifjúsági Egyesület 2016-ban jött létre, azóta meghatározó sze...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. március 26., péntek 12:35
„A kórógyi iskola továbbra is számíthat a támogatásunkra”

A Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat egyik kiemelt feladatának tekinti a magyar oktatás támogatását a megye területén, az önkormányzat vezetői a napokban felkeresték a kórógyi iskola új igazgatóját, akit további támogatásukról biztosítot...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. március 26., péntek 12:35
1  2  3  4  5  6  7  8  9