A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


MIÉRT: a magyar tanítóknak fel kell majd esküdni az ortodox egyházra is?

Megalázó a tanítók számára és kérdéseket vet fel a MIÉRT szerint az a rendeletmódosítás, amely értelmében csak felsőfokú tanulmányokkal rendelkező szaktanárok taníthatnak román nyelvet és irodalmat a kisebbségi elemi iskolákban.
A tanévkezdés előtt al...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2018. szeptember 20., csütörtök 10:47
Dunaszerdahelyen találkoztak az Európai Néppárt magyar politikai alakulatainak n...

Az Európai Néppárt Kárpát-medencei magyar politikai alakulatainak nőszervezetei találkoztak szeptember közepén Dunaszerdahelyen a nőszervezetek II. fórumán. Az esemény a Magyar Közösség Pártja mellett működő Femine Fortis nőszervezet közreműködésével jött...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2018. szeptember 20., csütörtök 10:27
Jubileumhoz méltó magyar nap Eszéken

Az eszék-rétfalusi Népkör Magyar Kultúregyesület a hétvégén tartotta meg a 20. Eszéki Magyar Napot, melynek célja most is az, mint a kezdetekben volt: a magyar kultúra és népi hagyományok ápolása és szélesebb körben való megismertetése Eszéken, ahol a lak...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. szeptember 14., péntek 11:40
Pályázati tájékoztatót tartott a HMDK a Gazdakör-tagoknak

A HMDK vezetősége eszéki rendezvénytermében pályázati tájékoztatót tartott a HMDK Gazdakör tagjai részére. A gazdálkodók számára elérhető friss kiírásokra Jankovics Róbert HMDK-elnök hívta fel a figyelmet, Prosszer Horvatin Szanella titkár pedig a pályáza...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. szeptember 14., péntek 11:40
Magyarok találkozója Pélmonostoron

A HMDK pélmonostori alapszervezete szervezésében drávaszögi magyar civil szervezetek találkozójára került sor a hétvégén.
 
Matijević Olivér, a HMDK pélmonostori alapszervezetének alelnöke elmondta, hogy a tavaly ünnepélyes keretek között átad...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. szeptember 14., péntek 11:40
1  2  3  4  5  6  7  8  9