A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Nem engedhetjük meg a szigorúan védett területeken a közművesítést – nem támogat...

„Az RMDSZ képviselőházi frakciója nem támogatja a közművesítést védett területeken jóváhagyó törvénytervezet jelenlegi formáját, amelyet a szenátus elfogadott, hiszen meglátásunk szerint nem egy valós társadalmi problémára keres megoldást a módosítás. ...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2018. március 21., szerda 15:09
Tisztújítás és ünnepi megemlékezés az újgráci magyaroknál

A HMDK újgráci egyesülete múlt szombaton, az előző évekhez hasonlóan, közgyűléssel egybekötött ünnepi megemlékezést tartott a gradinai általános iskolában.
 
A Verőce-Dráva menti megyében élő maroknyi magyarság közösségé kovácsolásában nagy sz...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. március 21., szerda 12:49
Áprilisban dönt majd a támogatásokról az országos Kisebbségi Tanács

Az országos hatókörű Kisebbségi Tanács (KT) minden év tavaszán dönt az állami költségvetésben a kisebbségi szervezetek támogatására jóváhagyott források elosztásáról.

Az országos Kisebbségi Tanácsnak 19 tagja van. Az ország hét legnagyobb léts...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. március 21., szerda 12:48
„Kevesen vagyunk Dalmáciában ahhoz, hogy szétszóródjunk”

Együtt ünnepelte március 15-ét a HMDK Split-dalmát megyei egyesülete, a spliti Új Magyar Kulturális Központ és a Brači Magyarok Egyesülete. Tripolszki Anikó, a spliti HMDK-alapszervezet elnöke lapunknak elmondta, örül, hogy sikeresen megvalósult a közös r...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. március 21., szerda 12:47
Péter Ferenc: az anyanyelvű oktatás elleni támadás az alkotmánybíróság mai dönté...

A Marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum létrehozását megakadályozó alkotmánybírósági döntés felháborító és szomorú hír közösségünknek. Miközben modellértékűséggel henceg Románia, mást mutat a valóság: alkotmányellenesnek nyilvánítják egy kis...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2018. március 20., kedd 11:26
1  2  3  4  5  6  7  8  9