A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Emlékművet állítottak a honvédő háborúban legyilkolt magyar családnak

A szerb szabadcsapatok 1991 decemberében brutális módon megölték a nyugat-szlavóniai Dragovićban élő Szabó család tagjait. A mártírhalált halt család tiszteletére május 22-én a Horvát Honvédők Minisztériuma emlékművet állított.
 
A Pakrác köz...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. május 24., csütörtök 10:40
Zilahon tartotta választmányi ülését az EMNT

Zilahon tartotta idei első választmányi ülését az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács május 18-án. Az esemény résztvevői – az EMNT Országos Elnökségének tagjai, valamint a megyei és széki szervezetek képviselői – áttekintették a legutóbbi (decemberi) választmán...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2018. május 20., vasárnap 12:52
„Ahol az ének, ott az otthon” – nemzetiségi kultúrműsor Splitben

Véget ért a Szent Dujam tiszteletére rendezett városnapi ünnepség Splitben. A nemzetiségi kultúrműsorban 8. alkalommal mutatkoztak be a város kisebbségi egyesületei. A HMDK Split-dalmát megyei egyesületének Dankó Pista Népdalköre is fellépett.
  <...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. május 17., csütörtök 15:17
Újabb segédeszközök a magyar óvodáknak

A Kárpát-medencei óvodafejlesztési programnak köszönhetően számos fejlesztés, beruházás valósul meg Horvátországban is, a program itteni lebonyolítója a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF). A magyar óvodák a Magyar sarok után most egy Kistudós ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. május 17., csütörtök 15:17
Hogyan tovább az európai kisebbségpolitikában?

Csáky Pál felvidéki európai képviselő kezdeményezésére 2018. május 16-án rendkívüli konferenciára került sor Brüsszelben. Miután február 7-én az Európai Parlament az őshonos európai kisebbségek védelméről szóló határozatot fogadott el, és ezzel együtt az ...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2018. május 17., csütörtök 10:41
1  2  3  4  5  6  7  8  9