A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 11-15 / 2000
A pedagógusfórum idén is megjutalmazza a kitűnő tanulókat

A Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF) minden évben meghirdeti a „Tudással a könnyebb boldogulásért“ elnevezésű tehetséggondozási pályázatát, idén 26 tanuló részesült egy szép könyv- és taneszközcsomagban.
 
A „Tudással a könnyebb bo...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. december 17., csütörtök 12:10
Gyertyagyújtással emlékeztek az áldozatokra

A Hegyalja Ifjúsági Egyesület tagjai minden év decemberében gyertyagyújtást szerveznek a délvidéki vérengzések és a második világháború áldozatainak emlékére. Az idei megemlékezés a járványhelyzet miatt szűkebb körben zajlott.
A horvátországi magya...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. december 17., csütörtök 12:09
Megajándékozták a magyarul tanuló diákokat

Eszék-Baranya megye magyar kisebbségi önkormányzata karácsonyi ajándékkal lepte meg a megye magyarul tanuló diákjait. A tanulók az édességcsomagok mellett egy-egy egyedi tervezésű füzetet is kaptak, melyek külön erre a célra készültek.
Eszék-Barany...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. december 17., csütörtök 12:09
A nemzeti tábor célkitűzéseinek megvalósításáért dolgoznak az EMSZ parlamenti ké...

Sajtótájékoztatót tartott Kolozsváron Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke, Mezei János, a Magyar Polgári Párt elnöke, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke, valamint a parlamenti választások során ...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2020. december 16., szerda 21:46
A Minority SafePack kezdeményezéssel az EU napirendjére került a kisebbségvédele...

A Minority SafePack révén először szervezett vitát az Európai Parlament egy európai polgári kezdeményezésről és határozat elfogadását is első ízben tervezi. Az európai kisebbségi polgári kezdeményezést az RMDSZ 2012-ben indította útjára, és a FUEN koordin...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. december 15., kedd 11:52
1  2  3  4  5  6  7  8  9