A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 11-15 / 2000
Koronavírus-járvány: újabb szigorítások Horvátországban

Vasárnap óta szünetel a tömegközlekedés az egész ország területén, bezárták a piacokat és az azok területén működő üzleteket is. Hétfőtől az engedéllyel rendelkező üzletek is rövidebb ideig tarthatnak nyitva: reggel 8 órától délután 17 óráig. A válságstáb...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. március 26., csütörtök 10:00
Újabb fejlesztések a kórógyi kultúrotthon körül

Szertárépülettel gazdagodott a kórógyi kultúrotthon környezete, mely az udvar dísze is egyben, ezenkívül bebútorozták a művelődési ház konyháját. A fejlesztésekre a HMDK támogatásával került sor.
A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége miut...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. március 26., csütörtök 10:00
Az adófizető polgárokat nem védi a román kormány

Az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) nevében Mezei János, a Magyar Polgári Párt elnöke és Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, azaz a szövetség két társelnöke adott ki ma egy állásfoglalást a koronavírus-járvány romániai „kezeléséről”.

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2020. március 24., kedd 20:59
RMDSZ: azonnal függesszék fel az adóbefizetési kötelezettségét azoknak a vállalk...

A koronavírus-járvány súlyos gazdasági és társadalmi következményekkel jár Romániában. A kormánynak sürgősen kell cselekednie, mi ebben akarunk segíteni: az emberek és családok támogatásában, a munkahelyek megvédésében – hangsúlyozta Kelemen Hunor azt köv...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. március 23., hétfő 20:46
NYILATKOZAT Marosvásárhely fekete márciusának 30. évfordulója alkalmából

Harmincéves a Temesvári kiáltvány

 
A Temesvár Társaság forradalmi programjának alapdokumentuma következetes antikommunizmusáról nevezetes, melynek értelmében az alighogy felszabadult román társadalmat óva intette a kommunista aktivisták és...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. március 20., péntek 12:27
1  2  3  4  5  6  7  8  9