A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 16-20 / 2000
Horvátországban jártak a Kisebbségi Jogvédő Intézet vezetői

A Kisebbségi Jogvédő Intézet munkatársai rendszeresen járják a Kárpát-medencét, hogy személyesen is meggyőződjenek a külhoni magyarság aktuális helyzetéről, illetve hogy jobban megismerjék az adott területeket. Ebből a célból látogattak vidékünkre is.

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. október 3., csütörtök 16:25
Megnyitották az új tanévet a PKE-n

A nagyváradi székhelyű Partiumi Keresztény Egyetem új oktatási évének ünnepélyes megnyitóját 2019. október elsején tartották a Királyhágómelléki Református Egyházkerület egykori székházában, amelyben az egyetem, illetve elődje, a Sulyok István Református ...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. október 2., szerda 08:12
Hermán Jánosra emlékeztek a mezőségi Nagysármáson

Idősebb Hermán Jánosra emlékeztek szeptember 29-én a nagysármási (Maros m., Románia) református templomban, amely megtelt a közeli és távoli tájakról érkező egyházi méltóságokkal, teológiai tanárokkal, aktív és nyugalmazott lelkipásztorokkal, helyhatóság ...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. október 2., szerda 06:30
Partiumi és erdélyi gazdák az OMÉK-on

Szeptemberben 26-án nyílt meg Budapesten 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK). A kétévente megrendezésre kerülő seregszemlén az Erdélyi Magyar Gazdaegyesületek Szövetsége delegációjában az Érmelléki Gazdák Egyesülete is ...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. október 1., kedd 06:41
Tőkés László beszéde a Temesvári Magyar Napok nyitóünnepségén

Tisztelt egyházi és világi méltóságok!
Tisztelt szervezők és meghívottak!
Tisztelt ünneplő Gyülekezet! Kedves Testvéreim!
Mindenkor öröm és élmény számomra Temesvárra visszatérnem. Eddigi legnagyobb rangomnak és kitüntetésemnek tekintem ...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. szeptember 27., péntek 08:33
1  2  3  4  5  6  7  8  9