A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 1996-2000 / 2000
A HMIK képviselői a Vajdasági Szabadegyetemen

Július 1-5. között zajlott a Vajdasági Szabadegyetem Kishegyesen, amelyen Sipos Krisztina és Horvát Lídia képviselték a Horvátországi Magyarok Ifjúsági Közösségét.
 
Idén a két legnagyobb vajdasági magyar ifjúsági szervezet, a Vajdasági Ifjús...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2015. július 7., kedd 14:41
Sorra alakulnak meg a magyar kisebbségi önkormányzatok

A Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzatot követően a múlt héten sorra alakultak meg a május 31-én megválasztott magyar kisebbségi önkormányzatok.
 
Ami a magyar kisebbséget illeti, idén összesen 11 megyei szintű önkormányzatot ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2015. július 7., kedd 14:38
Winkler Gyula: Románia akár nyerhetne is a görögországi válságon

Talán cinikus szemléletnek tűnhet, de Románia akár nyerhetne is a görögországi válság következményein, hiszen megtörténhet, hogy a külföldi befektetők Romániába helyezik át tevékenységüket – fogalmazott Winkler Gyula EP-képviselő hétfőn, a Déván tartott s...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2015. július 7., kedd 13:28
Winkler Gyula: a politikai pártok belső reformja nélkül nem lesz eredményes a li...

Winkler Gyula EP-képviselő, az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének elnöke hétfői, Déván tartott sajtótájékoztatóján üdvözölte a hazai pártlistás szavazási rendszerhez való visszatérést a parlamenti választások esetében. Winkler megítélése szerint, amennyibe...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2015. július 7., kedd 12:49
XII. Partiumi Írótábor

 
A 2004-ben alapított Partiumi Írótábor idén 12. alkalommal kerül megrendezésre Nagyváradon, mégpedig július 9–11. között. A tervezett főhelyszín a Partiumi Keresztény Egyetem, fővédnök idén is, mint eddig minden alkalommal, Tőkés László püspök, eu...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2015. július 7., kedd 09:54
392  393  394  395  396  397  398  399  400