A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 26-30 / 2000
A mesemondás hagyományát ápolták

A napokban zajlott az idei mesemondó vetélkedő a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma szervezésében. Harminchét általános iskolás gyűlt össze a laskói iskola tornacsarnokában, hogy elmondják kedvenc népmeséjüket a zsűri előtt.
 
 
A ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. március 12., csütörtök 12:00
Szakmai előadást szervezett a Gazdakör

A HMDK Gazdaköre múlt hétfői szakmai előadásán a Bayer vállalat ismertette növényvédő szereit és azok használatát. Szabó Attila, a Gazdakör elnöke lapunknak nyilatkozva elmondta, termelőink előtt már nem ismeretlenek a Bayer termékei, de új információkkal...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. március 12., csütörtök 12:00
A nemzeti kisebbségek jogairól tárgyaltak a HMDK médiaházában

Kedden az Európa Tanács kisebbségjogi delegációja azzal a céllal érkezett a HMDK bellyei székházába, hogy úgymond a terepen is tájékozódjanak a Horvátországban élő nemzeti kisebbségek jogainak az aktuális helyzetéről. A küldöttséget Jankovics Róbert, a HM...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. március 12., csütörtök 11:59
Közösségünk biztonsága a legfontosabb!

Tekintettel az új koronavírus kapcsán hozott hatósági intézkedésekre és ajánlásokra, a kialakult közegészségügyi helyzetben az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnöksége úgy döntött, a párt nem tartja meg a március 15-re meghirdetett rendezvényeit.
„Kö...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2020. március 11., szerda 15:50
Az RMDSZ a koronavírus-járvány miatt lemondja tömeges köztéri rendezvényeit

A hatóságok szigorítását és a közegészségügyi helyzetet figyelembe véve az RMDSZ nem szervezi meg idén március 15-i tömeges köztéri megemlékezéseit. A Szövetség szerint a legfontosabb az, hogy a magyar közösség tagjai biztonságban legyenek, egészségüket n...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. március 9., hétfő 14:09
2  3  4  5  6  7  8  9  10