A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 26-30 / 2000
Lelkiismereti részvételre és szavazásra szólít az Erdélyi Magyar Néppárt

Az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnöksége az alábbi közleményt adta ma ki Kolozsváron a romániai államfőválasztás tárgyában:

A romániai elnökválasztási kampányban a magyar közösség nevében induló jelöltet még 30 esztendővel a rendszerváltozás ...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. november 7., csütörtök 20:06
A székely politikai foglyok ügyéről

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke tegnap felkereste a feketehalmi börtönben a koholt terrorvádakkal elítélt két székely politikai foglyot, erről szóló nyilatkozata alább olvasható.
*
Beke István Attila és Szőcs Zoltán kézdivásá...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. november 7., csütörtök 11:46
Folytatódik a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program Horvátországban is

A Nemzetpolitikai Államtitkárság óvodafejlesztési programja keretében Horvátországban is számos beruházásra, pályázatra kerül sor, melyek a magyar óvodai oktatás minőségét javítják – tudtuk meg Pálinkás Krisztiántól, a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fór...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. november 7., csütörtök 09:21
Saját székhelye van a vinkovcei magyar egyesületnek

A Vinkovcei Magyar Kultúregyesület székhelyproblémája hétévnyi bizonytalanság után a múlt héten végre tartósan megoldódott. A város a rendelkezésükre bocsátott egy helyiséget, amit egyedül ők használnak majd.
A Vinkovcei Magyar Kultúregyesület 2012...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. november 7., csütörtök 09:20
Kiskőszeg: megújult a HMDK-székház és a tűzoltóotthon is

Kiskőszegen a HMDK jóvoltából jelentős felújításokat végeztek ottani szervezetünk székházán, valamint a tűzoltóotthon épületén is.
 
 
A HMDK kiskőszegi alapszervezete 2002-ben, az első Orbán-kormány támogatásával vásárolta meg
s...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. november 7., csütörtök 09:20
2  3  4  5  6  7  8  9  10