A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 36-40 / 2000
Néptáncfesztivál volt Dályhegyen

Múlt szombaton néptáncfesztivált tartottak az Erdődi-hát magyarjai. A telt házas rendezvényen a két hazai tánccsoporton kívül három vendégegyüttes mutatkozott be.
A dályhegyi magyarok legismertebb rendezvénye a tavaszi virágfesztivál, mely mára megy...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. október 31., csütörtök 13:32
Tízéves a Kórógy Hagyományőrző Egyesület

A Kórógy Hagyományőrző Egyesület a hét végén díszüléssel, táncos-énekes produkcióval és egy hatalmas tortával ünnepelte meg megalakulásának a 10. évfordulóját.
A Kórógy Hagyományőrző Egyesületet 2009-ben azzal a céllal alakult meg, hogy ápolja a tel...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. október 31., csütörtök 13:31
Tovább épül a laskói református kulturális központ

Többévnyi stagnálás után végre folytatódik a laskói református kultúrközpont kialakítása. Várhatóan jövőre teljes egészében elkészül az épület.
A laskói református kultúrközpont története 2010-ben kezdődött, amikor is az egykori református iskola h...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. október 31., csütörtök 13:31
VÁLTOZÁSRA VAN SZÜKSÉG MAROSVÁSÁRHELYEN, ÉS CSAKIS A VÁSÁRHELYIEKEN MÚLIK

Marosvásárhely ma túlzsúfolt! Dorin Floreának nem sikerült több mint húsz év alatt bicikliutakat építenie. Ez elfogadhatatlan!
Míg Marosvásárhelyen 5 kilométer út épült a bringásoknak – holott 50 kilométerre lenne szükség -, Sepsiszentgyörgyön vagy Cs...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. október 30., szerda 11:06
Megoldás a rezidensvizsga előtt állók problémájára

Döntéshozó fórumként szavazott ma a parlament alsóháza az RMDSZ kezdeményezéséről, amely helyet biztosít minden végzős orvostanhallgató számára a rezidensképzésben. 
A Szövetség által kezdeményezett törvény előírja, hogy a városi kórházakban és a csal...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. október 30., szerda 11:06
4  5  6  7  8  9  10  11  12