A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 36-40 / 2000
Koszorúzás Pélmonostor város napja alkalmából

Pélmonostoron minden év november 11-én városnapot ünnepelnek védőszentjük, Szent Márton napján. Az idei ünnepség a járvány miatt elmaradt, de szűk körben így is megemlékeztek a jeles napról.
November 11. piros betűs nap a pélmonostoriak számára, hi...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. november 12., csütörtök 16:35
Drávaszögi témák a Kárpát-medence magazinműsorban

A Drávaszögben forgatott a Kárpát-medence című magazinműsor múlt hétvégén. Először Laskóra látogattak Munk Erikhez, aki bemutatta nekik, hogyan készül a drávaszögi halpaprikás, de a Vitéz-házról és a helyi magyar közösségi életről is beszámolt. Másnap Juh...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. november 12., csütörtök 16:34
Tisztújítás a sepsei HMDK-ban

A HMDK sepsei alapszervezetében a hétvégén rendes közgyűlést tartottak, mely egyben tisztújító is volt. Sipos Zoltán eddigi alelnököt választották a szervezet élére, Prosszer Horvatin Szanellát és Dobszai Lászlót pedig alelnöknek. Rabbi Ferencet pedig, ak...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. november 12., csütörtök 16:34
Újabb halasztás a Románia Csillagáért folytatott perben

November 5-ére volt kitűzve az újabb tárgyalás és esetleges ítélethirdetés a román Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszéken abban a polgári perben, amelyet Tőkés László indított a Románia Csillaga állami érdemrendtől való – szerinte törvénytelenül, politikai in...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. november 8., vasárnap 21:33
Búcsú Szőcs Gézától

Nemzeti gyásznapunk után egyetlen nappal távozott az élők sorából a magyar szellemi élet egyik legkimagaslóbb alakja, Szőcs Géza költő, író, kormányfő-tanácsadó, az RMDSZ volt politikusa.
Szőcs Géza azon kevesek közé tartozott, akik a léleknyomorító...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. november 6., péntek 16:34
4  5  6  7  8  9  10  11  12