A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 36-40 / 2000
Szeptember végéig lehet jelentkezni az Erdélyi Politikai Iskola harmadik kiadásá...

Harmadik évfolyamát indítja októberben az Erdélyi Politikai Iskola, amelyre erdélyi magyar, a politika iránt érdeklődő, valamint a közösség építésében aktívan részt vevő fiatalok jelentkezését várják a szervezők. A képzés ingyenes, erre szeptember 30-ig l...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. szeptember 16., hétfő 11:51
Winkler: 2021-től nőnek a területalapú támogatások

Jó hír az erdélyi gazdák számára, hogy növekedni fog a területalapú támogatás értéke a következő uniós költségvetési ciklusban – hangsúlyozta Winkler Gyula szombaton, Aradon, ahol a XX. Magyar-Magyar Gazdatalálkozón és szakmai fórumon vett részt. Az EP-ké...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. szeptember 16., hétfő 11:50
Múltunk fontos darabja megújul

Mint az már korábbi lapszámaikban jeleztük, felújítják a nagyváradi városházát. A város egyik emblematikus épületének időigényes renoválásról Zatykó Gyula, a polgármesteri kabinet konzultánsa a következőket írta az egyik közösségi portálon: „Elkezdődött a...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. szeptember 12., csütörtök 18:31
Tovább szépülnek, épülnek közösségi tereink

Befejeződött a várdaróci tájház udvarának felújítása, a templomkerítés építésével is jól haladnak, és hamarosan elkezdődnek a laskói múzeumépületen is a munkálatok.
  Magyar szervezeteink nagyarányú, évtizedek óta nem látott anyagi támogatásban rés...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. szeptember 12., csütörtök 09:59
Új otthonuk van az újbezdániaknak

Nemrég befejeződött az újbezdáni Magyarok Otthonának a felújítása, a házat a művelődési egyesület tagjai már birtokukba is vették. A hétvégén megtartották benne első összejövetelüket is.
Az újbezdáni házat, mely a Magyarok Otthona nevet viseli, tav...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. szeptember 12., csütörtök 09:59
4  5  6  7  8  9  10  11  12