A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 36-40 / 2000
Halványul a kollektív emlékezet

A mi forradalmunk – Elmesélt történelem, Temesvár ’89 címmel rendeztek egy jubileumi megemlékező konferenciát 2019. december 5-én a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen a harminc évvel ezelőtti történelmi, sorsfordító események felidézésével. A Magyar...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2019. december 6., péntek 14:33
Költészeti fesztivál Viola Éva emlékére

A HMDK Tengermelléki-fennsíki Megyei Egyesülete idén is megrendezte költészeti fesztiválját, melyen különböző nemzetiségű amatőr költők adták elő verseiket anyanyelvükön és horvátul.
 
A Kisebbségi Költészeti Fesztivál Viola Éva nevéhez fűződ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. december 6., péntek 13:18
HMDK-közgyűlés Kórógyon: a horvátországi magyarságnak soha rosszabb éve ne legye...

Az idén átadott, felújított kórógyi kultúrotthonban került sor a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) rendes évi közgyűlésére november 30-án.  A szervezet vezetői beszámoltak az idei eredményekről és ismertették a jövő évi terveket, valami...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. december 6., péntek 13:18
Még több támogatás a kisebbségi szervezeteknek, a kritériumok továbbra is szigor...

A zágrábi Kisebbségi Tanács a nemzeti kisebbségi szervezetek képviselői számára szervezett tanfolyamot november 29-én Zágrábban, ahol elsősorban a jövő évi támogatások kritériumairól és az idei pályázati pénzek elszámolásáról volt szó.
 
A zág...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. december 6., péntek 13:16
Jótékonysági gálaestet szervezett a NAC és az MPE Nagyváradon

A Nagyváradi AC utánpótlás-nevelő labdarúgó-egyesület és a Magyar Polgári Egyesület jótékonysági gálaestet szervezett november végén a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében. A NAC Labdarúgó Egyesület, amelyet 2018 elején alapítottak lelkes nagyváradi m...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2019. december 3., kedd 13:58
4  5  6  7  8  9  10  11  12