A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 41-45 / 2000
Temesvár 30 – a kerek évforduló a román–magyar kapcsolatok tükrében

A Temesvári Műszaki Egyetem Központi Könyvtárának amfiteátrumában szervezte meg november 29-én az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács a hetedik román–magyar konferenciáját. A tanácskozás részvevői a rendszerváltás 30. évfordulója alkalmából tekintették át, hogy...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2019. november 30., szombat 21:46
Magyar bál Splitben

A HMDK Split-Dalmát megyei egyesülete pénteken tartotta hagyományos magyar bálját és megünnepelte megalakulásának 25. évfordulóját. Az esemény idén sem csak a spliti magyaroknak szólt, hanem a városban élő más nemzeti közösségeknek is.
 
Idén...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. november 29., péntek 10:00
Szentlászló hősei örökké élnek emlékezetünkben

Szentlászló elestének a 28. évfordulóján megemlékezést tartottak. A kommemoráción immár harmadik éve részt vesz Tomo Medved, a horvát honvédők minisztere is.
Szentlászlót 152 napja ostromolták a szerb csapatok, amikor 1991. november 24-én a védők má...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. november 29., péntek 09:19
Könyv is őrzi emléküket

Balázs Piri Zoltán: „A háború magyar áldozatai, résztvevői megérdemlik, hogy könyv is őrizze emléküket“
 
 
A zágrábi magyar kisebbségi tanács (önkormányzat) jóvoltából a horvátországi magyarság honvédő háborúban vállalt szerepéről jelen...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. november 29., péntek 09:18
Román–magyar konferencia lesz Temesváron

Az 1989-es romániai forradalom 30. évfordulója alkalmából Temesváron szervezi meg november 29-én, a Temesvári Műszaki Egyetem Központi Könyvtárának K1-es amfiteátrumában (Vasile Parvan sugárút, 2B szám) az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács – a Reconstructio E...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2019. november 27., szerda 12:27
5  6  7  8  9  10  11  12  13