A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 41-45 / 2000
Egyeztető ülések a HMDK-ban

A HMDK Eszék-Baranya megyei tagszervezeteinek vezetői hétfőn délután egyeztető ülést tartottak a HMDK bellyei médiaházának konferenciatermében. Az aktualitásokról a HMDK elnöke, Jankovics Róbert tájékoztatta a jelenlévőket.
 
Jankovics Róbert ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. november 5., csütörtök 14:27
Isten éltesse Király Károlyt 90. születésnapján!

Király Károly, a romániai magyar nemzeti közösség emblematikus alakja, Erdély kommunista diktatúrabeli éveinek egyik vezető politikusa, aki ember próbált maradni az embertelenségben is, majd pedig kivette részét a rendszerváltoztatásból is, nemrég töltött...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. november 4., szerda 15:33
Vinkovcei magyarok találkozója: nem szakadt meg a tradíció a járvány miatt

Idén is az Ács-farmon találkoztak a vinkovcei magyarok az egymás közti kapcsolatok ápolása céljából. Az összejövetelen újbezdáni egyesületünk tagjai is részt vettek.  
 
 
A Vukovár-Szerém megyei Vinkovciban kb. 130 nemzettársunk él, a t...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. október 29., csütörtök 19:39
Ünnepi megemlékezés Eszéken az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján

Alkalmi műsorral és koszorúzással emlékeztek Eszéken a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseményére, az 1956-os forradalomra. A történelmi esemény előtti tisztelgés jeleként forradalmi lyukas zászló lobogott Eszék főterén, valamint magy...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. október 29., csütörtök 19:39
Magyar szakember az Oktatási Minisztérium kisebbségekkel foglalkozó igazgatóságá...

A horvát kormány múlt héten megbízott igazgatónak nevezte ki Csapó Nándort, a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fórumának elnökét a zágrábi Tudományos és Oktatási Minisztérium nemzeti kisebbségekkel foglalkozó igazgatóságának az élére. Az igazgatóság eddig...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. október 29., csütörtök 19:38
5  6  7  8  9  10  11  12  13