A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 41-45 / 2000
Szórványoktatás témában szerveztek konferenciát a Magyar Szórvány Napja alkalmáb...

Az RMDSZ által szervezett, pedagógusok részvételével zajló konferencián az új, magyar gyermekeknek szóló tankönyvekről, a szórványmegyékre kiterjesztendő afterschool- és az óvoda-bölcsőde programról is egyeztettek.
A konferencia végén elfogadott zárón...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2018. november 16., péntek 05:19
Hivatalos: romániai magyar pedagógus-továbbképző központ jön létre Nagyváradon

Kormányhatározattal rögzítették annak a romániai magyar pedagógus-továbbképző központnak a létrehozását, amely magyar pedagógusok számára biztosít szakmai fejlődési lehetőséget anyanyelvükön. Jó hír ez számunkra: pedagógusaink régóta várják ennek az intéz...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2018. november 16., péntek 05:18
Magyar Szórvány Napja: az RMDSZ ki akarja terjeszteni az aferschool-programot a ...

Az erdélyi ember nem a csodavárásra rendezkedett be, hanem az építkezésre. A szórványban is építkezni kell, az elmúlt száz esztendő pedig azt bizonyítja, hogy képesek vagyunk partnereinkkel közösen egyről a kettőre jutni. Amikor újra kell kezdeni, mi mind...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2018. november 16., péntek 05:18
Három évtizednyi Erdély-szolgálat

November 9-én a Péter Pál Könyvkiadó könyvbemutatója zajlott és kiállítása nyílt meg a magyar fővárosban, mégpedig az V. kerületi Józsa Judit Galériában, mégpedig abból az alkalomból, hogy harminc éve jelent meg a mai Erdélyt bemutató, 46 honismereti és i...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2018. november 15., csütörtök 14:55
Népzenei kurzusok és élőzenés táncházak a Drávaszögben és Szlavóniában

A Lajta-Szeret Egyesület a Csoóri Sándor Alapnál elnyert támogatásból népzenei kurzusokat és élőzenés táncházakat szervez a következő hónapokban a Drávaszögben és Szlavóniában. Az első programokra november 24-én kerül sor Vukováron és Várdarócon.
  ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. november 15., csütörtök 10:03
5  6  7  8  9  10  11  12  13