A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 41-45 / 2000
N Y I L A T K O Z A T a 2020. szeptemberi önkormányzati választások tárgyában

Nem sok idővel ezelőtt, az Európai Parlament képviselőjeként mindhiába hívtam fel az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakciójának a figyelmét arra, hogy a néppárti politikai családba tartozó RMDSZ elvtelen módon az akkor kormányon lévő román Szociáldemok...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. szeptember 14., hétfő 14:17
In memoriam Tellmann Jenő

Nagy részvét mellett helyezték örök nyugalomra szeptember 9-én a kolozsvári Házsongárdban a neves erdélyi magyar fizikatanárt, aki a hónap első napján hunyt el Mérán.
Tellmann Jenő a néhai lapszerkesztő, közíró Tellmann József fiaként született Szamos...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. szeptember 13., vasárnap 18:16
Az új erdélyi magyar egységről

Idén januárban az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt döntéshozói elhatározták: a két szervezet szövetségre lép, és egyesülve, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) név alatt indulnak a szeptember 27-i romániai önkormányzati választásokon.

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2020. szeptember 11., péntek 14:27
Bemutatták az új curriculumokat

Nemrég készültek el a magyar nyelv és irodalom oktatására vonatkozó új nemzeti alaptantervek (curriculum), melyeket augusztus 27-én egy továbbképzés keretében mutattak be az A modellen dolgozó szakcsoport tagjai kollégáiknak.
 
Szeptembertől ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. szeptember 10., csütörtök 12:26
Idén megtöbbszöröződött a tavalyi diáklétszám a magyar iskolák első osztályaiban

2020. szeptember 7-én becsengettek a horvátországi magyar iskolákban is, melyekbe idén a tavalyinál jóval több elsős iratkozott be. Ez ékes bizonyítéka annak, hogy működik a HMDK ösztöndíj-politikája.  
A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösség...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. szeptember 10., csütörtök 12:26
5  6  7  8  9  10  11  12  13