A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 46-50 / 2000
A FUEN elítéli a korondi magyar felirat miatt kirótt példátlan nagyságú bírságot

A FUEN határozottan elítéli a romániai és európai jogszabályok végrehajtásának bármilyen korlátozását, valamint a kisebbségi közösségek megfélemlítésére irányuló kísérleteket – közölte az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója. Az európai kisebbségek ernyő...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. április 11., csütörtök 18:28
Oltean: az Európai támogatások nélkül a kanyarig sem érnénk el

Az európai uniós támogatások nélkül Romániában a kanyarig sem érnénk el – állapította meg szerdán Oltean Csongor helyi vállalkozókkal és egy első mandátumos, lelkes vidéki polgármesterrel beszélgetve.
Az RMDSZ EP-képviselőjelöltje a Fomco vállalat tul...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. április 11., csütörtök 18:28
Falumonográfia a lakosok tollából: bemutatták a Csúza könyvét

Bemutatták a Csúza könyve című monográfiakötetet, melyből – mint ahogy azt Pasza Árpád, a kiadvány egyik szerkesztője megfogalmazta –, „a falu szinte teljes 19-20. századi spektrumát megismerheti az olvasó”. Jelen volt az eseményen Pirityiné Szabó Judit, ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. április 11., csütörtök 10:57
Újabb beruházások Kórógyon és Szentlászlón

A HMDK jóvoltából az elmúlt időszakban jelentős felújítási munkákat végeztek el a kórógyi és a szentlászlói kultúrotthonon, a beruházások az idén folytatódnak. Kórógyon megújul az udvar és az épület belső tere, Szentlászlón pedig az emeleti részek.
...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. április 11., csütörtök 10:57
A szórványnak tett ajánlatot Oltean Csongor

Fontos megvédeni a zászlót az európai fórumokon, szükség van az erdélyi magyar képviseletre – mondta el Oltean Csongor, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje a szülővárosában, Medgyesen megszervezett Szájkaratén.
A Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnöke a ...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. április 10., szerda 18:37
6  7  8  9  10  11  12  13  14