A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 46-50 / 2000
Daruváriak és pakráciak az ország legnagyobb kisebbségi szemléjén

Gazdag, sokszínű kultúrát őriznek a Horvátországban élő nemzetiségek, amelyet az ország legnagyobb kisebbségi szemléjén, Lipovljaniban évről évre népes közönség előtt mutathatnak be. Magyarságunkat a pakráci és daruvári magyarok közössége képviselte a tal...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. augusztus 29., csütörtök 16:56
Új elnöke van a Tengermelléki-fennsík megyei HMDK-szervezetnek

A HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei alapszervezetében rendkívüli közgyűlést tartottak a hétvégén, melyen új elnököt választottak.
 
A HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei alapszervezet előző elnökének, Viola Évának a nemrég bekövetkezett halál...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. augusztus 29., csütörtök 16:55
Közel száz gyerek nyaralt a Balatonon

Idén is a Balaton-parti Zánkán nyaralhattak a horvátországi magyar gyerekek, közel száz magyar általános iskolás üdült az Erzsébet-táborban a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) szervezésében.
 
A Káli-medence festői környezeté...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. augusztus 29., csütörtök 16:55
Az EMNP a romániai államfő-választásról és kormányválságról

Aradon tartott sajtótájékoztatót Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke és Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke. A sajtóértekezleten elhangzott: a Néppárt a közelgő államelnök-választás kapcsán közös, pártok fölött álló,...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. augusztus 28., szerda 22:55
Ismét tüntettek Szent László szobráért Nagyváradon

Szent László király lovas szobrának a nagyváradi főtéren való felállításáért szervezett újabb élőláncos megmozdulást a Erdélyi Magyar Néppárt városi szervezete augusztus 27-én délután.
Közel százan gyűltek össze a váradi Szent László téren, hogy élőlá...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. augusztus 28., szerda 11:15
6  7  8  9  10  11  12  13  14