A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 46-50 / 2000
Államtitkári látogatás a fiumei magyaroknál

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár múlt szerdán ellátogatott a HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei alapszervezetéhez. Az egyesület tagjai a rangos vendégnek beszámoltak tevekénységükről és jövőbeli terveikről.
Tengermelléki-fen...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. június 15., hétfő 11:19
A Partiumi Keresztény Egyetem 2019/2020-as tanévének lezárása alkalmából

Tőkés László elnök és Tolnay István alelnök aláírásával nyilatkozatot adott ki ma Nagyváradon a Pro Universitate Partium Alapítvány, alább olvasható.
*
Folyó év február 18-i kuratóriumi ülésén a Pro Universitate Partium Alapítvány határozati állás...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. június 12., péntek 19:44
Szintet ugrott a magyarellenesség Romániában – a cél immár a magyar parlamenti j...

A Traian Basescu volt államelnök által létrehozott Népi Mozgalom Pártja (Partidul Miscarea Populară – PMP) jelképes időpontra, június 4-ére, a trianoni békediktátum századik évfordulójára időzítette azt a törvénytervezetet, melyben kezdeményezik a parlame...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2020. június 10., szerda 14:37
RMDSZ: a közpénz szabályos elköltése a cél, nem az önkormányzatok és közintézmén...

A Számvevőszék működését szabályozó előírásokat módosítja az a tervezet, amelyről döntőházként szavazott ma a szenátus plénuma. Az RMDSZ által megfogalmazott módosítás értelmében ezentúl az önkormányzatoknak, állami intézményeknek esélye lesz kijavítani a...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. június 10., szerda 14:35
Kelemen Hunor beszéde a március 15-i törvénytervezet vitáján

Önök előtt egy olyan törvénytervezet van, amelynek kezdeményezői egyetlen dolgot javasolnak: március 15. legyen hivatalosan a romániai magyar közösség napja. Szentesítse törvény is a magyar közösség számára azt a napot, amit évek óta ünneplünk, egy újabb ...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. június 10., szerda 14:35
6  7  8  9  10  11  12  13  14