A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 6-10 / 2000
Erdélyi nemzettársaik megsegítésére emlékeztek a felvidéki Szepsiben

Ünnepi hálaadó istentisztelettel emlékeztek meg január 19-én Szepsiben (mai hivatalos szlovák nevén Moldava nad Bodvou) arról, hogy 30 évvel ezelőtt, a romániai forradalom kitörésének napjaiban a térségből hét teherautónyi segélyt gyűjtöttek össze és jutt...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. január 21., kedd 14:54
Pártfúzióval létrejött az Erdélyi Magyar Szövetség

Csíkszeredában tartotta Országos Küldöttgyűlését az Erdélyi Magyar Néppárt és Országos Tanácsát a Magyar Polgári Párt. A két politikai szervezet legfőbb döntéshozó fórumai külön-külön is elsöprő többséggel fogadták el a két párt politikai szövetségének lé...

Erdélyi Magyar Néppárt
MÁÉRT - 2020. január 20., hétfő 07:21
Nem vagyunk kisebbség!

A Székely Nemzeti Tanács elnöke, Izsák Balázs által szignált,  2020. január 17-én a fenti címmel Marosvásárhelyen kiadott közlemény a következőképpen fogalmaz:

A nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés olyan népeket, nemzeteket, országok...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2020. január 17., péntek 18:48
Csomortányi: „A Néppárt és az MPP fúziója az új erdélyi magyar egység kiindulópo...

Kolozsváron tartott sajtótájékoztatót Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke és Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke. Az eseményen elhangzott: a 2019-es romániai választások tanulságaiból kiindulva 2020-ban szükség mutat...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. január 17., péntek 00:08
Pedagógus-továbbképzés a kopácsi ifjúsági központban

Mozgás- és beszédfejlesztés címmel tartott továbbképzést a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma a horvátországi magyar oktatásban-nevelésben dolgozó oktatók, pedagógusok számára, a programra a kopácsi Tangazdaság és Ifjúsági Központban került sor.

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. január 16., csütörtök 11:19
1  2  3  4  5  6  7  8  9