A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 6-10 / 2000
„A 2020-as év minden szempontból nehéz év volt, számunkra mégis sikereket hozott...

A 2020-as évre kétségkívül rányomta bélyegét a koronavírus-járvány, ami mindannyiunk életét megnehezítette. Tevékenységünket a helyzethez alkalmazkodva alakítottuk. Ami a fejlesztéseket illeti, azok a magyarságunk számára fontos egyesületekben, intézménye...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. január 14., csütörtök 18:51
Szülőföldön magyarul: átutalták a támogatást

A Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF) által működtetett Szülőföldön Magyarul Pályázati Iroda tájékoztatása szerint december 22-én átutalták a 2019-2020-as tanévre meghirdetett Szülőföldön magyarul program anyagi jellegű támogatását.
 

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. január 8., péntek 16:59
Rendhagyó közgyűlés a Népkörben

Az Eszék-Rétfaluban működő Népkör Magyar Kultúregyesület idén rendhagyó közgyűlést tartott. A december 8. és 18. között megtartott tanácskozáson a tagok levélben vagy e-mailben fejthették ki észrevételeiket.
 
A Népkör Magyar Kultúregyesület ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. január 8., péntek 16:59
Elfogadta a horvát kormány a 2021-2024-es időszakra, a nemzeti kisebbségekre von...

A program magyarságra vonatkozó részét a horvát kormány a HMDK javaslata alapján fogadta el a december 30-ai ülésén
 
A horvát kormány az országban élő nemzeti kisebbségek képviselőivel együttműködve kidolgozott egy operatív programot azzal a ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. január 8., péntek 16:59
Várván vártuk és követtük az Urat


Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület előző püspöke adventi üzenetet küldött egykori gyülekezetének, Temesvár hős népének, megosztva azt a széles nyilvánossággal is. Alább olvasható.

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. december 22., kedd 14:55
1  2  3  4  5  6  7  8  9