A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 6-10 / 2000
Pakrác a Jankovichok idején

A fenti címmel szerveztek második alkalommal múltidéző rendezvényt Pakrácon, a Jankovich-kastély udvarán. Külön program volt a gyerekeknek, az ebédet, a magyaros pörköltet pedig nem mások, mint a Pakráci Magyarok Közösségének a tagjai készítették.
 ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. október 10., csütörtök 12:18
Čakovci hősi halottaira emlékeztek

A múlt héten a honvédő háborúban meghalt helyi civilekre emlékeztek a Vukovár-Szerém megyei Čakovciban. Az elesett falubeliek közt két magyar is volt.
Vidékünkön minden bizonnyal nincs olyan település, melynek lakosai közül ne halt volna meg valaki...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. október 10., csütörtök 12:17
Az aradi vértanúkra emlékeztek Horvátországban

Az aradi tizenhármak kivégzésének napja történelmünk egyik legszomorúbb napja. A 170 évvel ezelőtti eseményekről mindenütt megemlékeznek a magyarok, éljenek a világ bármely pontján. A mártírok emléke előtt mi, horvátországi magyarok is tisztelegtünk.

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. október 10., csütörtök 12:10
Politikai kampány a Sapientia tanévnyitóján

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke mai nyilatkozatában a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem évnyitóján történtekre reagált az egyetemalapító egyházi elöljárók közösségének tagjaként. Az elnöki sajtóiroda által október 8-án, Nagyvá...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. október 8., kedd 15:50
Kelemen Hunor: Magyarország külgazdasági és külügyminiszterével találkoztam

Hétfőn Aradon találkoztam Szijjártó Péterrel, Magyarország külgazdasági és külügyminiszterével. A beszélgetés legfontosabb eredménye, hogy az erdélyi gazdaságfejlesztési program új pályázatát a Partiumban írjuk ki év végéig – jelenleg szakértők dolgoznak ...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. október 8., kedd 10:38
1  2  3  4  5  6  7  8  9