A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 51-55 / 2000
Kelemen Hunor beszéde Budapesten, a Lészen ágyú! című kiállítás megnyitóján

Kettős ünnepet ülünk a mai napon.
A Hadtörténelmi Levéltár és Hadtörténeti Múzeum alapításának évfordulója mellett a mai nap a Székely Nemzeti Múzeum gyűjteménye 48-as forradalmi ereklyéinek ünnepe is.
Hiszen mától fél éven át itt lesz látható les...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. november 20., szerda 12:02
Sínen a pártfúzió

Kolozsvári sajtótájékoztató keretében jelentette be Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke és Mezei János, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke, hogy elindítják a két szervezet közötti fúzió folyamatát, azt megelőzően pedig politikai sz...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2019. november 20., szerda 11:44
A romániai államelnök-választás második fordulója előtt

Az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnökségének állásfoglalását a romániai államelnök-választás második fordulója kapcsán ma hozták nyilvánosságra. Ebben az áll, hogy az elmúlt évek romániai politikai eseményei, valamint az ország jelenlegi gazdasági hely...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2019. november 18., hétfő 21:56
Gyökeres változásokra van szükség az erdélyi magyar politikai és közéletben

November 14-én délelőtt sajtótájékoztató helyszíne volt az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács nagyváradi elnöki hivatala, ahol az EMNT október 26-i Országos Küldöttgyűlésén újraválasztott Tőkés László elnök és Sándor Krisztina ügyvezető elnök fogadta a magyar ...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2019. november 14., csütörtök 14:15
Tizenkét év után újra magyar est volt Kácsfaluban

A Kácsfalusi járás magyar kisebbségi önkormányzatának a szervezésében 12 év után először volt magyar est Kácsfaluban. A jó hangulatú rendezvény iránt nagy volt az érdeklődés, ezért szinte biztosak lehetünk a folytatásban.
Kácsfalu nevét (Jagodnjak) ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. november 14., csütörtök 09:15
7  8  9  10  11  12  13  14  15