A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 56-60 / 2000
Eszéki Magyar Nap

Múlt szombaton került sor a 21. Eszéki Magyar Napra az eszék-rétfalusi Népkör Magyar Kultúregyesület szervezésében. Ezen a rendezvényen mutatkozott be először nagyközönség előtt az egyesület nemrég alakult népi tánccsoportja.
Ismét magyar néptánctó...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. szeptember 26., csütörtök 22:22
A kisebbségi kultúrák gazdagságából adtak ízelítőt Nagypiszanicán

Mutassuk meg a kisebbségi kultúrák gazdagságát címmel szervezett rendezvényt a Nagypiszanicai Magyarok Közössége, ahol a magyar, a szerb és az albán nemzeti közösség szokásait, hagyományait és tárgyi értékeit ismerhette meg a közönség.
A Nagypiszani...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. szeptember 26., csütörtök 22:22
Bor, bab és lovak a csúzai szüreti fesztiválon

Vasárnap ismét szüreti fesztivált tartottak Csúzán. Az egész napos rendezvényen volt fogathajtás, kultúrműsor és hagyományos hegyibabfőző-verseny is, amit éjszakába nyúló szüreti bál zárt.
 
Lévén, hogy Csúza a drávaszögi szőlő- és bortermelő...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. szeptember 26., csütörtök 22:21
Ismét volt imalánc Szent László szobráért

Folytatta figyelemfelkeltő megmozdulásainak sorát az Erdélyi Magyar Néppárt nagyváradi szervezete szeptember 24-én délután. Az alakulat azt akarja elérni, hogy a városalapító király, Szent László lovas szobra helyet kapjon az egykor a nevét viselő főtéren...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. szeptember 24., kedd 18:55
Küldöttgyűlést tartott az Erdélyi Magyar Néppárt

Marosvásárhelyen tartotta szeptember 21-én 7. Országos Küldöttgyűlését az Erdélyi Magyar Néppárt. Csomortányi elmondta: az elmúlt hat hónapban elvégzett munka eredménye, hogy mára már egy egységes és tettre kész Néppárt áll a közelgő önkormányzati választ...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. szeptember 22., vasárnap 10:00
8  9  10  11  12  13  14  15  16