A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 56-60 / 2000
Több EU-s támogatást a Székely Termék márkának?

„A Székely Termék mozgalom kiváló kezdeményezés, amelyet Brüsszelben is bemutattak Hargita Megye Tanácsának szakértői és a Székely Termék kuratóriumának képviselői. Az Európai Unió a fenntartható élelmiszerpolitikát fogja kiemelten támogatni 2021 után. Eb...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. május 2., csütörtök 18:37
Az RMDSZ határozott fellépést vár a hatóságoktól az úzvölgyi temető ügyében

Határozott és gyors fellépést kér a szakhatóságoktól az RMDSZ abban a hivatalos levélben, amelyet Kelemen Hunor szövetségi elnök, Korodi Attila képviselőházi frakcióvezető és Tánczos Barna szenátusi háznagy látott el kézjegyével. A levélben rávilágítanak ...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. május 2., csütörtök 18:35
Dióspusztai táncokkal gazdagítja repertoárját az újgráci tánccsoport

A Csoóri Sándor Alap támogatásával négynapos néptánctanfolyamot szervezett a HMDK újgráci székhellyel működő Verőce-Dráva menti megyei egyesülete.

A Verőce-Dráva menti megyében élő maroknyi magyarság közösségé kovácsolásában nagy szerepe van ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. május 2., csütörtök 11:16
Vajdasági családi gazdaságoknál jártak gazdakörünk tagjai

Palics és Szabadka környékére szervezett tanulmányi kirándulást a HMDK Gazdaköre, a szlavóniai és baranyai gazdákból álló csoport az ottani termelők munkájába nyert betekintést.
 
A HMDK Gazdaköre éves programjában tanulmányutak is szerepelne...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. május 2., csütörtök 11:16
Átadták az új médiaközpontunkat

Ünnepélyes keretek között került sor a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége új médiaházának az átadására a drávaszögi Bellyén. A mintegy 2,8 millió kúnából, a horvát kormány támogatásából épült, korszerűen felszerelt háromszintes médiaközpont els...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. május 2., csütörtök 11:16
8  9  10  11  12  13  14  15  16