A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 56-60 / 2000
Drávaszögi magyar falvak bemutatkozása Budapesten

A Magyarság Háza Kárpát-medencei magyar falvakat bemutató sorozatának második részében horvátországi magyar falvak értékeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők március 29-én Budapesten, a Magyarság Házában.
A Magyarság Háza 2011-ben, a magyar kormány...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. április 4., csütörtök 10:09
További milliós befektetések érkeznek a Drávaszögbe

Zoran Đuroković, a Horvát Vizek közvállalat főigazgatója múlt csütörtökön hivatalában fogadta a Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk vezette küldöttséget, amelynek tagja volt Krunoslav Rob, a pélmonostori székhelyű Baranjski vodovod (Baranyai Vízvezeté...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. április 4., csütörtök 10:09
Újabb fejlesztések Kórógyon

Épül a labdarúgó-egyesület külső mosdója, és tovább szépül a faluközpont is. Látványos változás lesz, hogy új, méltóbb helyre kerül a honvédő háború áldozatainak tiszteletére állított emlékmű.
Az elmúlt két évben számos projekt indult és valósult is...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. április 4., csütörtök 10:08
BÚCSÚ SZABÓ JÓZSEF ÓDZSÁTÓL

Szabó József, népszerű nevén Ódzsa, a neves erdélyi színházi rendező, dramaturg, író 2019. február 15-én hunyt el 90 évesen az írországi Sligóban, március 29-én Budapesten, a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra. A temetési szertartást Tőkés Lás...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2019. április 3., szerda 10:33
Semjén Zsolttal és Szili Katalinnal tárgyalt az EMNP elnöke

Az Erdélyi Magyar Néppárt újonnan megválasztott elnökének, Csomortányi Istvánnak az első nemzetpolitikai hivatalos találkozójára a budai Karmelita kolostor épületében lévő Miniszterelnökségen került sor. A Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős minisztere...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2019. április 2., kedd 21:28
8  9  10  11  12  13  14  15  16