A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 56-60 / 2000
Átadták a felújított kultúrotthont Kórógyon

Augusztus 20-án délután ünnepélyes keretek közt adták át a HMDK által teljes körűen felújított kórógyi művelődési házat több rangos horvátországi és magyarországi vendég jelenlétében.
A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) 2017-ben 1...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. augusztus 22., csütörtök 09:33
Az új kenyér ünnepe Nagyváradon

Idén is a város főterén tartották meg a magyar államalapítás ünnepén az új kenyér Szent István-napi megszentelését, megáldását. A nemzeti színű szalaggal átkötött, frissen sütött kenyereket a történelmi magyar egyházak egyes képviselői áldották, szentelté...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. augusztus 21., szerda 08:16
Tőkés László Kolozsváron: „A testvérek egyetértése virágoztatja fel a nemzetet”

Leleplezték Kolozsváron Dávid Ferenc egyházalapító unitárius püspök egész alakos szobrát. A 2019. augusztus 17-i ünnepi eseményen jelen volt és felszólalt Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke is.

Történelmi pillanatnak lehettek...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. augusztus 19., hétfő 06:13
Az új kenyér ünnepe Marosvásárhelyen

Az augusztus 20-i új kenyér ünnepéről tartott sajtótájékoztatót Marosvásárhelyen Cseh Gábor, az EMNT Székelyföldért felelős régióelnöke.
Elmondta, az új kenyér ünnepe Marosvásárhelyen több szempontból is újdonságot tartogat: az eddigi rendezvényektő...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. augusztus 13., kedd 16:51
Beke és Szőcs helyzetéről az EMI-táborban

A magyar közösségnek nem sikerült előrelépni – hangzott a felvezetés az Egy év elteltével a Beke-Szőcs-ügyről című augusztus 10-i fórumon az Erdély Magyar Ifjak által szervezett gyergyószentmiklósi nyári táborban. A Sorbán Attila Örs EMI-elnök moderálásáv...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. augusztus 12., hétfő 07:52
8  9  10  11  12  13  14  15  16