A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 61-65 / 2000
Összeöntötték a Kárpát-medencei magyar gazdák által gyűjtött búzát

Mintegy négyszáz tonna búzát öntöttek össze Nemeshanyban a Magyarok Kenyere program keretében, amelyet Kárpát-medence-szerte élő gazdák adományoztak rászoruló gyermekek részére. Az eseményen jelen volt Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Gazdaegyesülete...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. augusztus 12., hétfő 07:49
Még fogadják a búzaadományokat

A HMDK Gazdaköre idén is részt vesz a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem programban. Szabó Attila, a szervezet elnöke ezúton is búzaadományozásra hívja fel a magyar termelők figyelmét.
A Magyarok kenyere program az évek során egy nemzet összetar...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. augusztus 9., péntek 15:47
Csomortányi István: „Torkig vagyunk Bukaresttel!”

A költségvetés-kiigazítás tárgyában tartott sajtótájékoztatót augusztus 8-án Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke. A politikus rámutatott: a költségvetés-módosításra a katasztrofális kormányzás következményei okán és a közelgő választások ...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. augusztus 8., csütörtök 18:43
Vinkovcei városnap magyar részvétellel

Vinkovce város napja június 20-án van, az idein a Vinkovcei Magyar Kultúregyesület is részt vett kézimunka-kiállítással, és az egyesület kórusa is bemutatkozott.
A vinkovcei városnap keretében kiállításokra, kultúrműsorokra, koncertekre és más érde...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. augusztus 6., kedd 09:05
Kórógyi családi nap a hagyományápolás jegyében

A Kórógy Hagyományőrző Egyesület évente több rendezvényt is tető alá hoz, amelyek legfőbb célja a település hagyományainak ápolása és továbbadása.
Többek között a fenti céllal szervezték meg nemrég a családi napot is, ahol a gyerekek nagyszüleik, d...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. augusztus 6., kedd 09:04
9  10  11  12  13  14  15  16  17