A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 66-70 / 2000
Megalakult a HMDK vezette Eszék-Baranya megyei magyar kisebbségi önkormányzat is

Eszék-Baranya megyében a választójoggal rendelkező magyarok 41,83%-a voksolt. A HMDK-jelöltek taroltak, hatalmas szavazatkülönbséggel 25-0-ra nyertek. A megyei kisebbségi önkormányzat alakuló ülésére szerdán délben került sor.
A május 5-én lezajlott...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. június 10., hétfő 16:18
A nagyváradi magyarok ez évben is lelkesen várták az össznemzeti zarándokvonatot

A Kárpáteurópa Utazási Iroda 2019. június 7-én 12-ik alkalommal indította el Székelyföldre, a csíksomlyói búcsúba Össznemzeti Zarándokvonatát Budapestről, a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz találkozása után.
A vonatot az Erdélyi Magyar Nemzeti T...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. június 8., szombat 10:30
Trianon 99 – megemlékezés Monoron

A nemzeti összetartozás napja alkalmából Monor Város Önkormányzata 2019. június 4-én, a trianoni békediktátum aláírásának 99. évfordulóján megemlékezés szervezett, amelynek Tőkés László európai parlamenti képviselő volt a díszvendége.
A monori Vigad...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. június 5., szerda 11:20
A székelyföldi politikai foglyokért imádkoztak Csíkszeredában

Ökumenikus istentiszteletet tartottak pénteken a csíkszeredai református templomban, felhívva a figyelmet arra, hogy Beke István és Szőcs Zoltán politikai foglyok ügye mindmáig rendezetlen. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által szervezett eseményt követő...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. június 1., szombat 12:26
Kibővített elnökségi ülést tartott a HMDK

Múlt pénteken Bellyén ülésezett a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének országos elnöksége. Az ülés fő napirendi pontja a kisebbségi önkormányzati választásokon elért siker, valamint a szervezet bővítése volt.
Először tartott elnökségi ü...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. május 30., csütörtök 09:38
10  11  12  13  14  15  16  17  18