A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 66-70 / 2000
Könyvadomány a horvátországi magyarságnak

Július elején Magyarország eszéki főkonzulja, De Blasio Antonio úr elsőként az eszéki magyar iskolaközpont könyvtárának adta át Borovszky Samu: Magyarország vármegyéi és városai című kötetsorozatát. A példátlan eszmei értéket képviselő sorozatot Andócsi J...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. augusztus 6., kedd 09:04
Erdélyiek a Szentlőrinci Gazdanapokon

A Dunántúl egyik legnagyobb mezőgazdasági rendezvényen tartott beszédében az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke azt hangsúlyozta, hogy egy ország függetlenségének megőrzését nem csupán a kard, hanem az eke vasa is biztosítja.
Idén 26. alkalommal szervezt...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. augusztus 5., hétfő 22:37
Vincze Loránt: a pénzalapok megtartása és a pályázási bürokrácia csökkentése a c...

Vincze Loránt, az RMDSZ EP-képviselője szerdán Ottományban az uniós pályázati lehetőségek jövőjéről, a pénzügyi keret átalakulásáról tartott előadást Bihar megyei polgármesterek jelenlétében, a szalacsi községnapok nyitórendezvényén.
„Az európai parla...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. augusztus 2., péntek 14:25
Winkler: Vállalkozószellemű fiatalokra van szüksége Európának

Erősíteni kell az európai fiatalokban a vállalkozói szellemet, ehhez nemcsak az oktatási rendszernek kell változnia, hanem a társadalomnak is jobban meg kell becsülnie azokat, akikben van hajlandóság saját utat járni és vállalkozást indítani – fogalmazott...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. augusztus 2., péntek 14:24
Telt házas Anna-bál Hercegszőlősön

Először szerveztek Anna-bált Hercegszőlősön a helyi HMDK-alapszervezet tagjai. A telt házas rendezvénynek a falu kultúrotthona adott otthont.
Az Anna-napi mulatság hagyománya Balatonfüredről ered, ahol már a 19. században is rendeztek hasonló ünnep...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. augusztus 2., péntek 09:34
10  11  12  13  14  15  16  17  18