A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 71-75 / 2000
Székelyföldi és muravidéki látogatás is szerepel a Gazdakör idei tervében

Kedden tartotta éves közgyűlését a HMDK Gazdaköre Pélmonostoron. Az ülésen Szabó Attila, a szervezet elnöke sikeresnek értékelte 2018-at, és eseménydús programtervről számolt be az idei évre vonatkozóan.

A pélmonostori HMDK-alapszervezet székhá...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. május 30., csütörtök 09:37
Sorra alakulnak meg a HMDK vezette magyar kisebbségi önkormányzatok

A május 5-én lezajlott kisebbségi önkormányzati választásokon a HMDK jelöltjei elsöprő sikert arattak. Az elmúlt két hétben megalakultak az első kisebbségi önkormányzatok, először Pélmonostoron és Eszéken, majd pedig az ország más részein is.
 

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. május 30., csütörtök 09:37
Levélben tájékoztatják a pápát a magyar politikai foglyok helyzetéről

Amint az ismeretes, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ökumenikus istentiszteletet szervez a pápalátogatás előnapján a csíkszeredai református templomban, hogy ezzel is felhívják a közvélemény figyelmét Beke István és Szőcs Zoltán politikai foglyok jogtalan...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. május 29., szerda 18:55
Az a bizonyos pohár évekkel ezelőtt betelt már!

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke közös nyilatkozatott adott ki ma, május 24-én Kolozsvárott Az a bizonyos pohár évekkel ezelőtt betelt már! címmel. Alább olvasható.
*

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. május 24., péntek 23:44
Áttörés a kereskedelmi kétnyelvűség terén

Noha az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács csak április közepén hirdette meg a kereskedelmi kétnyelvűséget népszerűsítő kampányát, a szervezetnek máris jelentős áttörést sikerült elérnie: a Penny üzletlánc május végétől 12 erdélyi településen kétnyelvűsíti kom...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. május 24., péntek 10:53
11  12  13  14  15  16  17  18  19