A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 81-85 / 2000
Rekordösszegű támogatás a magyar egyesületeknek

Az április 21-én megtartott, sorrendben a 89., ám ezúttal telefonos ülésén döntött a zágrábi Kisebbségi Tanács (KT) az idei állami költségvetésben jóváhagyott összeg elosztásáról a nemzeti kisebbségi egyesületek programjai között. A magyar kisebbség progr...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. április 30., csütörtök 11:14
Folytatódik a játszóterek építése a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program ker...

A budapesti Nemzetpolitikai Államtitkárság 2016-ban indított nagyszabású óvodafejlesztési programot, melynek köszönhetően számos óvoda és játszótér újul meg Kárpát-medence-szerte. Horvátországban az első körben öt játszóteret adtak át a szórványban. A más...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. április 30., csütörtök 11:14
A HMDK elnökével találkozott elsőként az új magyar nagykövet és főkonzul

A nemrég kinevezett új zágrábi magyar nagykövettel és az új eszéki magyar főkonzullal találkozott a múlt héten Jankovics Róbert, a HMDK elnöke.
Március közepén járt le Magyar József addigi zágrábi magyar nagykövet megbízatása, helye azonban nem mara...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. április 30., csütörtök 11:13
Erdélyi maszkok: miért mosdatja az RMDSZ sajtója Szabó Tímeát?

Legfrissebb közleményében az Erdélyi Magyar Szövetség a Szabó Tímea-jelenséggel foglalkozik. Alább olvasható:

A teljes erdélyi közvélemény értesülhetett már arról, hogy Szabó Tímea, a balliberálisok országgyűlési képviselője parlamenti felszólalá...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2020. április 27., hétfő 14:45
Válságkezelés helyett értelmetlen politikai torzsalkodás az ismét egységes balol...

Mezei János és Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnökei az alábbi közlemény adták ki az erdélyi magyarságot hátrányosan érintő romániai belpolitikai játszmákról:   

A járványhelyzet ellenére is mozgalmas, egyben kiábrándító het...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2020. április 26., vasárnap 19:46
13  14  15  16  17  18  19  20  21