A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 81-85 / 2000
Falumonográfia a lakosok tollából: bemutatták a Csúza könyvét

Bemutatták a Csúza könyve című monográfiakötetet, melyből – mint ahogy azt Pasza Árpád, a kiadvány egyik szerkesztője megfogalmazta –, „a falu szinte teljes 19-20. századi spektrumát megismerheti az olvasó”. Jelen volt az eseményen Pirityiné Szabó Judit, ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. április 11., csütörtök 10:57
Újabb beruházások Kórógyon és Szentlászlón

A HMDK jóvoltából az elmúlt időszakban jelentős felújítási munkákat végeztek el a kórógyi és a szentlászlói kultúrotthonon, a beruházások az idén folytatódnak. Kórógyon megújul az udvar és az épület belső tere, Szentlászlón pedig az emeleti részek.
...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. április 11., csütörtök 10:57
A szórványnak tett ajánlatot Oltean Csongor

Fontos megvédeni a zászlót az európai fórumokon, szükség van az erdélyi magyar képviseletre – mondta el Oltean Csongor, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje a szülővárosában, Medgyesen megszervezett Szájkaratén.
A Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnöke a ...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. április 10., szerda 18:37
Hegedüs Csilla: senki meg ne tilthassa szimbólumaink és anyanyelvünk használatát...

„Kultúrdiplomáciai siker, az utóbbi idők talán legnagyobbja, hogy sikerült elérni azt, hogy Ferenc pápa Csíksomlyóra látogasson. Ez hihetetlenül sok erőt ad majd, és sokat jelent közösségünknek – jelentette ki április 10-én Csíkszeredában Hegedüs Csilla, ...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. április 10., szerda 18:32
Winkler Gyula: Európai védelmet kérünk nemzeti szimbólumainknak

„Az identitásunkat meghatározza az anyanyelv, kulturális örökségünk és nemzeti jelképeink: himnuszunk és zászlóink. Ezért fontos, hogy európai szabályozás védje nemzeti szimbólumainkat, biztosítsa jelképeink szabad használatát, ezt a célt szolgálja a Mino...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. április 10., szerda 18:31
13  14  15  16  17  18  19  20  21