A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 81-85 / 2000
Toró T. Tibor: „Tusványos története egybeforrott a Kárpát-medencei magyarság elm...

Szerdán délelőtt hivatalosan is megnyitotta kapuit az idén 30. kiadásához érkezett Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, ismertebb nevén: Tusványos. A megnyitón jelen volt és felszólalt Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, Tu...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. július 24., szerda 14:12
Ne bántsd a magyart! – A székelyudvarhelyi tüntetésről

Csíkszereda és Sepsiszentgyörgy után Székelyudvarhelyen szervezett tüntetést július 23-án az Erdélyi Magyar Néppárt az utóbbi időben tapasztalt és állami szintre emelkedett romániai magyarellenesség miatt Ne bántsd a magyart! jelszóval – közölte a szervez...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. július 24., szerda 07:33
Az Erasmus a fiatal vállalkozókért program nagykövete lett Winkler Gyula

Winkler Gyula az Erasmus a fiatal vállalkozókért (Erasmus for Young Entrepreneurs - EYE) program nagykövete lett. Az RMDSZ EP-képviselője kollégáival közösen azt szorgalmazza, hogy növeljék meg az Erasmus+ és a COSME programok finanszírozási keretét.
...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. július 16., kedd 09:31
Uniós kisebbségvédelmi intézkedéseket kért Vincze Loránt az Európai Bizottság le...

A kisebbségi jogok európai egyenlőtlenségével az emberi jogok sérülnek – hívta fel a figyelmet Vincze Loránt első strasbourgi plenáris felszólalásában. Az RMDSZ EP-képviselője, a FUEN elnöke hétfő esti felszólalásában rámutatott, az Európai Unió tagállama...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. július 16., kedd 09:30
Erdélynek kell majd megfizetnie Bukarest csődös gazdaságpolitikáját

Külföldi hitelekből finanszírozza a román balliberális kormány csődös gazdaságpolitikáját, a felelőtlen gazdasági stratégia miatt keletkezett állami költségvetési hiányt pedig majd Erdélynek kell megfizetnie – figyelmeztetett az Erdélyi Magyar Néppárt. 

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. július 12., péntek 08:20
13  14  15  16  17  18  19  20  21