A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 91-95 / 2000
Újabb fejlesztések Kórógyon

Épül a labdarúgó-egyesület külső mosdója, és tovább szépül a faluközpont is. Látványos változás lesz, hogy új, méltóbb helyre kerül a honvédő háború áldozatainak tiszteletére állított emlékmű.
Az elmúlt két évben számos projekt indult és valósult is...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. április 4., csütörtök 10:08
BÚCSÚ SZABÓ JÓZSEF ÓDZSÁTÓL

Szabó József, népszerű nevén Ódzsa, a neves erdélyi színházi rendező, dramaturg, író 2019. február 15-én hunyt el 90 évesen az írországi Sligóban, március 29-én Budapesten, a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra. A temetési szertartást Tőkés Lás...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2019. április 3., szerda 10:33
Semjén Zsolttal és Szili Katalinnal tárgyalt az EMNP elnöke

Az Erdélyi Magyar Néppárt újonnan megválasztott elnökének, Csomortányi Istvánnak az első nemzetpolitikai hivatalos találkozójára a budai Karmelita kolostor épületében lévő Miniszterelnökségen került sor. A Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős minisztere...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2019. április 2., kedd 21:28
Hegedüs Csilla Dublinban: nekünk a magyar ügyért és a magyarellenesség ellen kel...

Kötelességünk az őshonos nemzeti kisebbségek kulturális örökségét európai törvénnyel védeni –nyilatkozta Hegedüs Csilla, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje Dublinban, az Európai Bizottság által szervezett szakmai fórumon.
Kulturális örökség...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. április 2., kedd 17:27
Vincze Loránt Szilágy megyében: a magyar ügyért kell harcolnunk itthon és Európá...

„A gazdák támogatásainak megőrzése és a településeink fejlesztéséhez szükséges források biztosítása kiemelt célunk az Európai Parlamentben, de a közösségünk számára az európai kisebbségvédelmi törvény kiharcolása ugyanilyen fontos. Május 26-án eldől, hogy...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. április 2., kedd 17:26
15  16  17  18  19  20  21  22  23