A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 91-95 / 2000
Péntektől hivatalosan is elindul a Partiumban az SZNT európai polgári kezdeménye...

Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke nagyváradi sajtótájékoztatóján jelentette be: péntektől hivatalosan a Partiumban is kezdetét veszi a Székely Nemzeti Tanács történelmi régiókról szóló európai polgári kezdeményezéséhez kötődő aláírásgyű...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. június 27., csütörtök 12:46
Imatüntetést szervezett az EMNP Nagyváradon

A rekkenő hőség ellenére is mintegy kétszáz nagyváradi magyar érezte fontosnak tegnap délután, hogy egy rövid imatüntetés erejéig – élőláncot alkotva – felmutassa a nagyváradi magyarok igényét a városalapító király, Szent László, főtéri lovasszobrának kih...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. június 27., csütörtök 00:04
Hamarosan átadják a kopácsi Tangazdaságot és Ifjúsági Központot

Befejeződött a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF) által megvásárolt kopácsi ingatlan felújítása és képzési központtá való alakítása, hamarosan sor kerül az átadására.
 
A kopácsi tangazdaság és ifjúsági központ területén a munkálat...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. június 26., szerda 13:49
A HMDK Gazdakör borászai Kolozsváron

A karancsi Szabó, valamint a csúzai Kováts pincészetek képviselték a HMDK Gazdakörét és a drávaszögi magyar borászokat Kolozsváron (Erdély), a Kincses Pince – Kárpát-medencei Gasztronómiai Találkozón.
 
 
A kolozsvári gasztronómiai fesz...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. június 26., szerda 13:49
Családias hangulatú, magyarságot összefogó rendezvény volt a hétvégi Drávaszögi ...

A múlt hét végén került sor az első Drávaszögi Vágtára. Habár eredetileg a Nemzeti vágta előfutamaként tervezték, technikai okokból idén ettől a titulustól elesett. Ennek ellenére minden kísérő rendezvényt megtartottak: volt lovas bemutató, kultúrműsor, g...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. június 26., szerda 13:48
15  16  17  18  19  20  21  22  23