A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 66-70 / 72
A KMN a Kárpát-medence fontos rendezvényévé nőtte ki magát

Közel 60 különböző helyszínen, összesen 390 programponttal várják a határon innen és túlról érkező vendégeket a negyedik alkalommal sorra kerülő Kolozsvári Magyar Napokra. A Kárpát-medence egyik fontos rendezvényévé vált hét napos programsorozat fénypontj...

Kincses Kolozsvár Egyesület
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2013. augusztus 12., hétfő 18:23
Bethlen Gábor, nagy fejedelmünk megválasztásának 4oo. évfordulójára bontsuk ki a...

Sokan kérdezgetik, hogy mit kellene tegyünk ma, ebben a indulatoktól túlhevített, felbolydult világban népünk, egyházunk, a világ megmaradásáért?

Bethlen Gábor zászlaját szeretném a gyermekeinkkel magasba emelni, és nem csak azért, mert az idén ü...

Szent Ferenc Alapítvány
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2013. augusztus 12., hétfő 01:14
Új EME kiadvány: Régi erdélyi szilvák

Megjelent Nagy-Tóth Ferenc Régi erdélyi szilvák című kötete az EME kiadójának gondozásában.

Ismertető: A múlt értékeit a jövő számára átmentő, a régi erdélyi gyümölcsöket a teljesség igényével bemutató könyvsorozat har...

Erdélyi Múzeum-Egyesület
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2013. augusztus 6., kedd 14:18
MEZŐSÉGI MAGYARISKOLA

Az erdélyi Mezőség magyarsága a történelem során sokat szenvedett, viszont jelentős kulturális és történeti értékekkel járult hozzá a magyar nemzeti örökséghez. Ennek ellenére az itt élő magyar közösség nagyon keveset kapott vissza.
Ezt a mulasztás...

Téka Alapítvány
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2013. augusztus 5., hétfő 11:08
Ghymes koncert Kassán

Európa Kulturális Fővárosában, Kassán, az Amfiteátrumban, augusztus 10-én 19 órakor ad koncertet a Ghymes együttes majd a Honvéd Táncszínházzal közösen viszi színpadra a Benyovszky Móric kalandos életéről szóló táncjátékot.


A Magyarország...

Divadlo Thália Színház
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2013. augusztus 1., csütörtök 11:17
7  8  9  10  11  12  13  14  15