Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Regisztráljon, hogy választhasson - mi segítünk!
MÁÉRT - 2017. augusztus 11., péntek 16:04

Szeretnénk mi is hozzájárulni ahhoz, hogy az Orbán Viktor vezette kormány folytathassa munkáját, ezért munkatársaink telefonon és személyesen is segítenek a jövő évi magyarországi parlamenti választásokkal kapcsolatos tájékoztatásban a magyar állampolgársággal rendelkező horvátországi magyarok számára – mondta Jankovics Róbert, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének (HMDK) ügyvezető elnöke.
A HMDK korábban a magyarigazolvány-iroda működtetésében volt a magyar kormány partnere, 2011 óta pedig az egyszerűsített honosítási eljárásban segíti a horvátországi magyarokat.
– Megtiszteltetés és elismerés, hogy egy ilyen fontos feladattal Horvátországban a HMDK-t bízták meg, mi pedig kollégáimmal azóta is segítjük az itteni magyarságot az egyszerűsített honosításban. Az pedig csak megerősítése munkánknak, hogy az eszéki főkonzulátus újranyitása után továbbra is rendszeresek a fogadónapok székházunkban. Most pedig segíteni szeretnénk nemzettársainknak abban is, hogy a jövő évi magyarországi parlamenti választásokon élhessenek az anyaországunk által adott jogainkkal – fejtette ki Jankovics Róbert, a HMDK ügyvezető elnöke, aki hozzátette azt is, hogy tudomása szerint jóval többen rendelkeznek magyar állampolgársággal, mint ahányan regisztráltak. Ezért tartották fontosnak elindítani a tájékoztató kampányt.
Felhívta a figyelmet arra is, hogy a magyarországi lakcímmel nem rendelkező horvátországi magyar állampolgárok csak akkor élhetnek szavazati jogukkal, ha előzetesen kérték felvételüket a választási névjegyzékbe, illetve ha regisztráltak. Hozzátette: akik pedig már regisztráltak, azok esetében pedig fontos, hogy minden adatmódosulást is be kell vezetni, például költözés, házasságkötés esetén.
- Ma olyan nemzeti kormánya van Magyarországnak, amely számos, a megmaradásunkat, fejlődésünket segítő programot, támogatást indított el, jelentős pénzeszközöket bocsátott a rendelkezésünkre, amiért hálásak vagyunk az Orbán Viktor által vezetett kabinetnek. Mindez a tusnádfürdői hivatalos és nem hivatalos találkozásokon is elhangzott, mi osztjuk a legnagyobb külhoni magyar szervezetek - RMDSZ, MKP, VMSZ, KMKSZ – álláspontját, hogy ezt a „mérkőzést” nemcsak szurkolva fogjuk végignézni, hanem aktív szereplői leszünk. Regisztrálunk és szavazatunkkal kinyilvánítjuk a magyarországi politikai helyzettel kapcsolatos véleményünket. Az a célunk, hogy ez a kormány folytathassa a munkáját, és ehhez szerény lehetőségeink szerint mi is hozzá szeretnénk járulni. Munkatársaink telefonon és személyesen is segítenek a jövő évi magyarországi parlamenti választásokkal kapcsolatos tájékoztatásban, a regisztrációban is segíteni tudnak– mondta Jankovics Róbert.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.