Pázmaneum Polgári Társulás
Felvidéki szemmel a Széchenyi-kastélyban
Külhoni civil szervezetek - 2018. július 17., kedd 13:32

Augusztus végéig látogatható a nagycenki Széchenyi-kastélyban a dunaszerdahelyi Karaffa Attila amatőr fotográfus Felvidéki szemmel című fényképkiállítása. Június 23-án, a Múzeumok Éjszakáján elnevezésű programsorozat keretén belül került sor a megnyitóra a Széchenyi István Emlékmúzeumban, amelyet a Nagycenkért Alapítvány, az Eszterháza Központ és Friends of Europe Nagycenk Egyesület szervezett. Negyedik helyszínére érkezett a fényképkiállítás a 2018-as esztendőben Újpest, Tata és Nagymegyer után.
Vadász Zoltán, az emlékmúzeum vezetője örömének adott hangot, hogy a történelmi épület falai között köszönthetik a felvidéki tárlatot.
Rajkovics Péter, a Dunaszerdahelyi hírnök főszerkesztője mutatta be a kiállítást a tárlatnyitó közönségnek. „Mindegyik fénykép egy emlék, amely rögzül az elmében és a fényképen. Meglátni és megmutatni a szépet egy kihívás a mai világban. Elmélyülni a számodra kedves dolgokban, akár egy fénykép segítségével is örömet okozhat. És valóban örömet okoz, mert Attila képein mi vagyunk, örömünkkel, bánatunkkal, akik Felvidéken élnek. ”
Karaffa Attila fényképkiállításán minden látható, amely számára érték, amelyet szeretne megmutatni úgy a felvidéki, mint az anyaországi egyetemes magyarságnak. A hit, magyarságunk, a szülőföld szeretete, a sport és a kultúra és nem utolsósorban a természet szépségei mind-mind láthatóak a fényképeken.
Szeptember 12-én a komáromi Marianum Egyházi iskolaközpont ad otthont a kiállításnak.

1 csatolt kép
Nagycenki tárlat
Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.