Tőkés László EU-képviselő
Felszentelték Temesvár új római katolikus püspökét
MÁÉRT - 2018. augusztus 7., kedd 09:34

1990 óta először magyar püspöke van a sokszínűségéről nevezetes bánsági római katolikus egyházmegyének.
A temesvári Szent György-székesegyházban augusztus 6-án az egyházmegye püspökévé szentelték fel Pál József Csabát, aki korábban a resicabányai Havas Boldogasszony-templom plébánosa és hegyvidéki főesperes volt. A ceremónián Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes mellett részt vett Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke is.
A temesvári Szent György-székesegyházban három nyelven – németül, magyarul és románul – tartott szertartás keretében mintegy negyven romániai, magyarországi, szerbiai, horvátországi, németországi római katolikus, illetve görögkatolikus püspök tette Pál József Csaba fejére a kezét. A püspök felkenésének, a főpásztori jelképek átadásának ceremóniáját Martin Roos leköszönő püspök, valamint Ioan Robu bukaresti érsek, metropolita és Jakubinyi György gyulafehérvári érsek vezette.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.