Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Magyarok találkozója Pélmonostoron
MÁÉRT - 2018. szeptember 14., péntek 11:40

A HMDK pélmonostori alapszervezete szervezésében drávaszögi magyar civil szervezetek találkozójára került sor a hétvégén.
 
Matijević Olivér, a HMDK pélmonostori alapszervezetének alelnöke elmondta, hogy a tavaly ünnepélyes keretek között átadott új szélházzal hatalmas lehetőséget kapott a szervezetük, számos program megvalósítását tervezhetik.
- Egymást érik az összejövetelek, programok a székházunkban, az előttünk álló időszak is eseményekben gazdag lesz, erről a nemrég megtartott elnökségi ülésen döntöttünk. Az elmúlt hét végi találkozón pedig ezt meg is vitattuk a tagságunkkal és drávaszögi magyar civil szervezetek képviselőivel, akikkel szeretnénk még szorosabb együttműködést kialakítani. Elsősorban ezért is került sor erre az összejövetelre – mondta Matijević Olivér, aki hozzátette azt is, hogy a találkozón szó esett a civil szervezetek helyi önkormányzatokkal való kapcsolatáról is.
Az összejövetel ezenkívül lehetőséget nyújtott arra is, hogy megismerkedjenek más, hasonló tevékenységet folytató civil szervezetek munkájával, illetve bemutatkozási lehetőség is volt a civil szféra különböző területein tevékenykedő egyesületeknek. Az összejövetelt a zágrábi Kisebbségi Tanácsnál elnyert támogatásból valósították meg.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.