Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Kiosztották a lisztadományt az iskolák között
MÁÉRT - 2018. november 8., csütörtök 10:30

A HMDK Gazdaköre magyar tanintézményeink és nagycsaládosok között osztotta ki a Magyarok kenyere program keretében gyűjtött lisztadományt.
 
 
A Magyarok kenyere program 2011-ben indult, s az évek során egy nemzet összetartozását és a szolidaritást jelképező eseménysorozattá terebélyesedett. A program keretében a Kárpát-medence magyarlakta részeiről nemzeti összefogással búzát gyűjtenek össze a segítőkész adományozóktól, majd az így felajánlott gabona egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában juttatják el a szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezeteknek.
A programban évek óta részt vesz a HMDK Gazdaköre is. Akciójának köszönhetően minden évben szép mennyiségű búzát és lisztet gyűjt össze a horvátországi magyar gazdáktól. Idén összesen 41 drávaszögi és szlavóniai termelő járult hozzá a programhoz adományával, nem csak Gazdakör-tagok.
- Az előző évekhez képest rekordmennyiségű búza gyűlt össze idén, melyből összesen másfél tonna lisztet őröltettünk. A lisztet magyar tanintézményeinkben, illetve a három- és többgyermekes nagycsaládok között osztottuk szét, mindenki nagyon hálás volt az adományért – nyilatkozta lapunknak Szabó Attila, a HMDK Gazdakör elnöke. Azt is megtudtuk tőle, idén gazdaszervezetünk lesz a Magyarok kenyere program záró rendezvényének a házigazdája, az eseményre november 23-án kerül sor, és jelen lesz többek között Herczegh Anita, a program fővédnöke, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke, illetve Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) vezetője is.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.