Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
FUEN-konferencia Dél-Tirolban
MÁÉRT - 2019. január 3., csütörtök 11:27

Olaszországban, Dél-Tirolban tartott konferenciát decemberben az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) Aktívan formálni a régiókat címmel. A tanácskozáson Andócsi János, a HMDK alelnöke képviselte a horvátországi magyarságot.
 
A Bolzanoban, Dél-Tirol fővárosában rendezett konferencia helyszínválasztása nem véletlen, mivel sok európai kisebbségnek – többek között a székelyeknek is – modellértékű a dél-tiroli németek számára kialakított autonómiamodell.
A horvátországi magyarságot Andócsi János, a HMDK alelnöke képviselte, aki a konferencia keretében találkozott Vincze Lóránt FUEN-elnökkel is. - A HMDK mindig is fontosnak tartotta nemzetközi kapcsolatai erősítését, és szolidaritást vállal olyan kisebbségben élő nemzeti közösségekkel, amelyek célként fogalmazták meg az autonómia bármely formájának a megvalósítását is. Elismeréssel adózunk a székelységnek, amely mindent megtesz az adott keretek között, hogy Románia felismerje, csakis előnye származhatna az országnak abból, ha ez a célkitűzésük megvalósulna – mondta Andócsi a konferenciáról hazatérve.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.