Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Egyetemi ösztöndíjakról döntöttek
MÁÉRT - 2019. január 31., csütörtök 13:58

Január 29-én tanácskozott az Előértékelő Bizottság a horvátországi felsőoktatási intézményekben tanuló magyar diákok által beadott ösztöndíjpályázatokról Bellyén, a HMDK székházában.
A magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Eötvös Loránd Tudományegyetem decemberben pályázatot hirdetett ösztöndíjra a szülőföldi felsőoktatási tanulmányok támogatása céljából a 2018-2019-es tanévben külhoni felsőoktatási alap-, mester/magiszteri vagy doktori képzésben részt vevő horvát állampolgárságú, horvátországi állandó lakóhellyel rendelkező magyar nemzetiségű személyek számára. Pályázataikat a diákok január 17-ig adhatták le a HMDK bellyei székházában. Az idei évben jóval nagyobb számú, összesen 26 pályázat érkezett a három kategóriában, ezért a bizottság is szigorúbban osztályoz, csak a legjobb pályázatokat javasolják ösztöndíjra. A pályázók közt volt egy doktorandusz hallgató, 7 mesterszakos, 10 alapszakos és 8 elsőéves egyetemista.
- A kérelmezők idén is több szakterületről jelentkeztek, a bölcsészettől egészen az egészségügyig. Külön öröm számunkra, hogy az ország egész területéről érkeztek pályázatok, ezért több, a szórványban élő fiatal egyetemistát is javasolni tudtunk ösztöndíjra. Mivel idén túljelentkezés volt, ezért nem tudtunk mindenkinek adni, csak a 20 legjobbnak ítélt pályázót javasoltuk támogatásra – nyilatkozta lapunknak Csapó Nándor, a testület elnöke, aki hozzátette, hogy a pályázat eredményéről a pályázók az adatlapon megadott e-mail-címükre kapnak majd értesítést.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.