Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Sógor Csaba: a Magyarországról szóló vita újabb bizonyíték a kettős mércére
MÁÉRT - 2019. január 31., csütörtök 18:24

A Magyarországról szóló szerdai európai parlamenti vita ismét egy bizonyíték arra a kettős mércére, amelynek az alkalmazása egyes tagállamokkal szemben sajnos már gyakorlattá vált a parlament falain belül – ezt mondta Sógor Csaba a brüsszeli mini-plenáris ülésen.  
„Rendre olyan kérdések mentén fogalmaznak meg bírálatokat Magyarországgal szemben, amelyek több tagállamban is létező gyakorlatként működnek” – hívta fel a figyelmet Sógor Csaba az EP plénumában. Az RMDSZ-es európai parlamenti képviselő kifejtette: tipikusan ilyen kérdések a felvetett túlóra-szabályozás vagy a közigazgatási bíróságok témája is.
„Egyértelműen félinformációkkal, túlzásokkal és sok esetben álhírekkel próbálják befolyásolni a közvéleményt. Nem gondolhatják Önök sem, hogy az Európai Unió előnyére válik és a tagállamok közötti kohéziót segíti, ha az állampolgárok valós problémái helyett ilyen parttalan politikai vitákkal foglalkozunk” – érvelt az erdélyi képviselő.
Sógor Csaba azt a kérdést tette fel: miért nem foglalkoznak például azzal, hogy Romániában a marosvásárhelyi orvosi egyetemen, a diákokat folyamatosan vegzálják, nem engedik magyarul vizsgáztatni, a magyar kart nem akarják létrehozni.
Az RMDSZ képviselője elmondta, az Európai Parlament hitelessége sérül az állampolgárok szemében, amikor ennyire a szakmai szempontokat mellőzve, pusztán politikai és választási célokat követve kezelnek egy kérdést, főként, ha rendre ugyanazon ország kapcsán kerül ez elő. „Ez a helyzet nem méltó a Parlamenthez” – hangsúlyozta Sógor Csaba.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.