Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Újabb beruházások Kórógyon és Szentlászlón
MÁÉRT - 2019. április 11., csütörtök 10:57

A HMDK jóvoltából az elmúlt időszakban jelentős felújítási munkákat végeztek el a kórógyi és a szentlászlói kultúrotthonon, a beruházások az idén folytatódnak. Kórógyon megújul az udvar és az épület belső tere, Szentlászlón pedig az emeleti részek.
 
Hétről hétre számolhatunk be újabb beruházásokról, múlt héten a kórógyi labdarúgó-egyesületnél kezdődtek építkezések, hamarosan pedig a kultúrotthon belső terének és az udvarnak a felújítása is elkezdődik. Erről a múlt héten írták alá a szerződést. A kórógyi közösségi épület nagyon rossz állapotban volt, a HMDK közbenjárásának és támogatásának köszönhetően tavaly az épület külsőleg teljesen megújult.  Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk közbenjárásara most a felújítások újabb fázisa kezdődhet meg. A kórógyi beruházás értéke 700 ezer kúna.
A kórógyi épület belső terei is nagyon rossz állapotban vannak, így teljes egészében új padlózatot és mennyezetet kap, valamint a belső szigetelést is kicserélik. Felújítják a konyhát és a lépcsőházat, valamint a mosdókat is. Az emeleti részen majd egy nagyobb szoba kialakítására is sor kerül, ahol télen is nyugodtan tudnak majd próbálni az egyesületek tagjai, amely akár kisebb rendezvények megtartására is alkalmas lesz. Az udvar is teljesen megújul, új zöldterületet, sétányt és egy szabadtéri színpadot is építenek.
- Egyesületünk nagyon aktív, egész évben vannak rendezvényeink, a tánccsoportunk is heti rendszerességgel tart próbákat. Nagyon örülünk, hogy végre egy korszerű és felújított kultúrotthonunk van. Az épület külső felújítása nagyon jól sikerült, és a látványtervekből ítélve úgy érzem, hogy belül és az udvarral kapcsolatosan is hasonlóra számíthatunk – mondta Cserepes Zoltán, a Kórógy Hagyományőrző Egyesület elnöke, aki hozzátette azt is, hogy a lelakott, kopott épület helyett most egy korszerű és mutatós művelődési ház áll a falu központjában, ami a település lakóit is büszkeséggel tölti el.
Szentlászlón a kultúrotthon felújítása már előrehaladottabb fázisban van. Az épület jelentős része már rendben van, és az előtte lévő Petőfi tér is elkészült, ez is a HMDK hathatós támogatásának köszönhetően. Most az épület emeleti részének a befejezése van napirenden, ahol három vendégszobát és egy emlékszobát alakítanak ki.
- Rendezvényeinkre rendszeresen meghívunk távolabbi vendégeket is, akinek az elszállásolása mindig problémát jelent. Ha elkészülnek a vendégszobáink, akkor ez a probléma is megoldódik - mondta Lapis János, a szentlászlói Petőfi Sándor Kultúregyesület elnöke, aki hozzátette, reményei szerint a júniusi falunapra érkező vendégeket már az új szobákban szállásolhatják el. A felújítási munkálatok a jövő hét folyamán mindkét helyszínen megkezdődnek.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.