Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Beköltözhető a HMDK új médiaháza
MÁÉRT - 2019. április 18., csütörtök 10:13

Elkészült a HMDK új bellyei médiaháza, a napokban a műszaki átadási eljárást is lefolytatták. A számos ellenőrből álló bizottság mindent rendben talált, így április 27-én a hivatalos átadóünnepségre is sor kerülhet, így méltó körülmények között dolgozhat tovább az Új Magyar Képes Újság és a Drávatáj szerkesztősége.
Lapunk Új Magyar Képes Újságként 1996. április 11-étől jelenik meg, eleinte rendszertelenül, majd 1999 áprilisától rendszeresen, hetente jut el hűséges olvasóihoz.
A négyfős szerkesztőség kezdetben anyagi és technikai eszközök, a munkavégzéshez elengedhetetlen feltételek megléte nélkül jelentette meg a lapot. Mindössze egy számítógép állt rendelkezésünkre, amelyet felváltva használtunk, a szerkesztőségi helyiségben pedig nem volt víz, néha áram sem.
Néhány év múlva, miután megnyílt az eszéki magyar iskolaközpont, rövid időre a lap szerkesztősége is helyet kapott az intézményben, majd ezt követően tíz évig Eszék városa bocsátott rendelkezésére egy irodahelyiséget, a 17 négyzetméteren hat munkatárs és a Drávatáj szerkesztői osztoztak...  
Az áldatlan állapotok 2011-ig tartottak, amikor is a magyar kormány segítségével és anyagi támogatásával új telephelyhez jutottunk, amelyben két szerkesztői iroda és egy tévéstúdió is helyet kapott. – Ez a helyiség ugyan jobb körülményeket biztosított, de bérleményről van szó. A lehető legjobb feltételeket szerettük volna biztosítani a médiumaink számára, ezért tartottuk fontosnak egy új és saját médiaház létrehozását, ahol továbbra is szakszerűen és lelkiismeretesen végezhetik az egyetlen horvátországi hetilap és tévéstúdió munkatársai felelősségteljes munkájukat – mondta Matijević Olivér, a HMDK ügyvezető elnöke, aki hozzátette azt is, a múlt héten a műszaki átadási eljárás is megtörtént, mindent az előírásoknak és a kivitelezési tervdokumentációnak megfelelőnek tartott a több ellenőrből álló bizottság.
A háromszintes médiaközpont első emeletén az Új Magyar Képes Újság és a Drávatáj szerkesztősége, valamint egy új stúdió kap helyet, a legfelsőbb szinten egy konferenciaterem van, a földszinten pedig a HMDK bellyei alapszervezetének a közösségi helyisége, amelynek eddig szintén nem volt saját székhelye. Az impozáns épület a horvát kormány támogatásából épült.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.