Pázmaneum Polgári Társulás
Várják a híveket és a lelkiatyákat a Komáromi Imanapra
Külhoni civil szervezetek - 2019. április 30., kedd 08:51

A Pázmaneum Polgári Társulás, a Jópásztor Alapítvány és a Komáromi Római Katolikus Plébánia szervezésében, Jópásztor vasárnapján, május 12-én kerül sor a XXX. Komáromi Imanapra a Szent András Bazilikában.
Az Imanapon magyar főpásztorért valamint magyar papi és szerzetesi hivatásokért imádkoznak a felvidéki magyar katolikusok a II. Rákóczi Ferenc emlékév keretében. Mint minden évben, ezúttal is várják a dunaszerdahelyi zarándokokat az imanapra.
 
A program 14 órakor engesztelő szentségimádással kezdődik, II. Rákóczi Ferenc és a magyar hitvallók imái hangzanak majd el. 14.30-kor elmélkedésre kerül sor Isten Szolgája, Esterházy János hitvalló életéről. A hagyományos szabadtéri keresztút 14.45 kezdődik, amelynek keretén belül Lénár Károly atya gondolataival járhatják a keresztúti stációkat a hívek. Utána lesz a Nóna-délutáni imaóra. Az ünnepi főpapi szentmisére a Szent András Bazilikában 16:00 órakor kezdődik.
A Komáromi Imanapok létrehozásának gondolata a felvidéki magyar hívek és papok közös kezdeményezéseként a Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom egyházi programja keretében született 1990 tavaszán. Az első megbeszélésre Léván került sor negyvenhat szlovákiai magyar lelkipásztor jelenlétében. Fő célkitűzése: a szlovákiai magyarságot egyesítő közös imádság felvidéki magyar papi és szerzetesi hivatásokért, magyar főpásztorért, valamint magyar püspökségért. Az első Imanapot 1990. június 3-án, pünkösd ünnepén rendezték a komáromi Szent András-templomban. Mivel egyesek szerették volna politikai indíttatású rendezvénynek beállítani az Imanapokat, ezért azok szervezését 1995-től a Jópásztor Alapítvány (majd a Jópásztor Társulás) vette kézbe az imanapi szervezőbizottsággal együtt. 2006-tól a Pázmaneum Társulás is csatlakozott a szervezőkhöz. A jubileumi imanapra szeretettel hívják és várják a lelkiatyákat és a híveket is a szervezők.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.