Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Multikulturális fesztivál Pulán
MÁÉRT - 2019. május 24., péntek 09:24

A hatodik multikulturális fesztiválra került sor Pulán május 2-án és 3-án, az Európa-nap alkalmából. A gazdag programban tizenkét kisebbségi közösség, kultúregyesület – köztük az Isztria megyei HMDK-szervezet is – vett részt, amelyek működési területükből és hagyományaikból adtak ízelítőt.
 
Az idén a sorrendben 6. multikulturális fesztiválra került sor Pólán május 2- án és 3-án, az Európa-nap alkalmából. A gazdag programban tizenkét kisebbségi közösség, kultúregyesület – köztük az Isztria megyei HMDK-szervezet is – vett részt.  Az eseményt Pula polgármestere, Boris Miletić és Isztria megye zsupánja, Valter Flego nyitotta meg.
A megye zsupánja beszédében kifejtette, hogy jelenleg egy olyan időszakban élünk, amelyben kifejezésre jutott az intolerancia, az emberi jogok megsértése, a vallási türelmetlenség, a gazdasági különbségek. Ezért mindent meg kell tennünk a tolerancia, a megértés és a kölcsönös tisztelet megerősítéséért – mondta a zsupán. Valter Flego másnap a megyeházán fogadta a kisebbségek képviselőit, ahol ezúttal is megköszönte az eseményen való részvételüket. Az Isztriai HMDK-alapszervezet nevében az elismerést Kuncsér Róbert elnökhelyettes vette át.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.