Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Új elnöke van a Tengermelléki-fennsík megyei HMDK-szervezetnek
MÁÉRT - 2019. augusztus 29., csütörtök 16:55

A HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei alapszervezetében rendkívüli közgyűlést tartottak a hétvégén, melyen új elnököt választottak.
 
A HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei alapszervezet előző elnökének, Viola Évának a nemrég bekövetkezett halála miatt a szervezet elnöki tisztsége megüresedett. Mivel a tisztség nem maradhatott betöltetlenül, ezért rendkívüli tisztújító közgyűlést hívtak össze.
Az ülésnek, melynek az elején a jelenlévők megemlékeztek az egykori elnök asszonyról, a HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei egyesületének rijekai/fiumei székháza adott otthont. Az összejövetel alkalmával a tagok egyhangúlag döntöttek a szervezet leendő vezetőjének személyéről, aki nem más, mint a kikötőváros magyar kisebbségi önkormányzatának az elnöke, Šibalin Klepac Zdenka. Az új elnök folytatni szeretné elődje megkezdett munkáját, de új ötletei is vannak.
- Nagy megtiszteltetés számomra, hogy Viola Éva utóda lehetek a szervezet élén. A kezdetektől nagyon jó volt a viszonyunk, és váratlan halála nagyon megrázott. Igyekszem majd a lehetőségeimhez mérten méltó módon folytatni a munkáját és ápolni az emlékét. Ami a jövőbeli terveket illeti, folytatni szeretném mindazt, amit elkezdtek, de nagy hangsúlyt szeretnék fektetni a jövőben a fiatalokra is, akiket jobban be szeretnék vonni az egyesület munkájába - mondta az új elnök asszony, aki 2010 óta tagja a HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei szervezetének. A tisztújító közgyűlésen jelen volt Jankovics Róbert, az országos HMDK-szervezet elnöke, parlamenti képviselőnk, aki további támogatásáról biztosította a tengermelléki magyarokat.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.