Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
A kisebbségi kultúrák gazdagságából adtak ízelítőt Nagypiszanicán
MÁÉRT - 2019. szeptember 26., csütörtök 22:22

Mutassuk meg a kisebbségi kultúrák gazdagságát címmel szervezett rendezvényt a Nagypiszanicai Magyarok Közössége, ahol a magyar, a szerb és az albán nemzeti közösség szokásait, hagyományait és tárgyi értékeit ismerhette meg a közönség.
A Nagypiszanicai Magyarok Közössége pár évvel ezelőtt jött létre. A 135 tagot számláló egyesület mára a járás egyik legaktívabb szervezetévé vált, és folyamatosan azon dolgoznak, hogy a magyarság megmaradjon ezen a területen.
A hétvégi rendezvényük célja az volt, hogy a megyében élő kisebbségek kultúráját népszerűsítsék, és ezáltal is erősítsék a kultúrák közötti párbeszédet. Az interetnikus párbeszéd ezúttal is a zene és a tánc nyelvén zajlott. A magyar, a szerb és az albán nemzeti közösség szokásait, hagyományait és tárgyi értékeit ismerhette meg a közönség. A magyar kultúrából a Nagypiszanicai Magyarok Közösségének a művészeti csoportjai és a Daruvári Magyarok Közösségének az énekkara adott ízelítőt. Az eseményen többek között jelen volt Matijević Olivér, a HMDK ügyvezető elnöke és Pali Fredi járási elöljáró, mindketten elismerően szóltak a nagypiszanicai magyar szervezet munkájáról.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.