Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Čakovci hősi halottaira emlékeztek
MÁÉRT - 2019. október 10., csütörtök 12:17

A múlt héten a honvédő háborúban meghalt helyi civilekre emlékeztek a Vukovár-Szerém megyei Čakovciban. Az elesett falubeliek közt két magyar is volt.
Vidékünkön minden bizonnyal nincs olyan település, melynek lakosai közül ne halt volna meg valaki a honvédő háborúban. Az elesettek közt sok magyar is volt, akiknek emlékét közösségünk a mai napig tisztelettel őrzi. Vukovár-Szerém megye magyar kisebbségi önkormányzatának tagjai számára az emlékezés különösen fontos, hiszen sokan a hozzátartozóikat is elvesztették a háborúban. Čakovciban két magyar áldozata - Kovács Ferenc és Szitás Antal - volt az agressziónak, emléküket márványtábla őrzi a falu szélén. Vukovár-Szerém megye magyar kisebbségi önkormányzatának a tagjai a múlt héten a tiszteletükre emelt emlékhelyen helyezték el koszorúikat a Tompojevci járás által szervezett megemlékezésen. 
- Az ősz számunkra mindig egy nagyon szomorú időszak, ilyenkor emlékezünk szervezetten azokra a szeretteinkre, barátainkra, akik a háborúban meghaltak - mondta Jakumetović Rozália Vukovár-Szerém megye magyar kisebbségi önkormányzatának elnöke.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.