Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Megoldás a rezidensvizsga előtt állók problémájára
MÁÉRT - 2019. október 30., szerda 11:06

Döntéshozó fórumként szavazott ma a parlament alsóháza az RMDSZ kezdeményezéséről, amely helyet biztosít minden végzős orvostanhallgató számára a rezidensképzésben. 
A Szövetség által kezdeményezett törvény előírja, hogy a városi kórházakban és a családorvosi rendelőkben is tanulhatnak és dolgozhatnak a rezidensvizsga letétele előtt álló szakorvosjelöltek. „Ez az intézkedés határozott lépés az orvoshiány felszámolására és annak irányába, hogy a végzős orvostanhallgatók itthon maradjanak. A mai szavazásnak köszönhetően újra lehetőség van arra, hogy december 8-án megszervezhessék a rezidensvizsgát és az idén végző orvosi- fogorvosi és gyógyszerész hallgatók számával egyenlő helyekre vizsgázhassanak” – mutatott rá dr. Vass Levente, az RMDSZ Maros megyei parlamenti képviselője, egészségügyi szakpolitikus, a tervezet kidolgozója. A ma megszavazott törvény csak azután lép érvénybe, ha azt az államelnöki kihirdette.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.