Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Az Előértékelő Bizottság 22 pályázót javasolt ösztöndíjra
MÁÉRT - 2019. december 20., péntek 14:33

A Horvátországi Magyar Ösztöndíjtanács Előértékelő Bizottsága december 16-án bírálta el a horvátországi felsőoktatási intézményekben tanuló magyar hallgatók pályázatait.
 
A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem novemberben pályázatot hirdetett ösztöndíjra a szülőföldi felsőoktatási tanulmányok támogatása céljából a 2019-2020-as tanévben külhoni felsőoktatási alap-, mester/magiszter vagy doktori képzésben részt vevő horvát állampolgárságú, horvátországi állandó lakóhellyel rendelkező magyar nemzetiségű személyek számára.
A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége bellyei székházában december 16-án ült össze a Horvátországi Magyar Ösztöndíjtanács Előértékelő Bizottsága, hogy elbírálja a pályázatokat.
Molnár Munk Mónika, a HMDK ösztöndíjreferense lapunknak nyilatkozva elmondta, az Előértékelő Bizottság 22 pályázatot részesített kedvező elbírálásban, 14 alap-, 6 mester- és 2 doktori képzésben részt vevő hallgatót javasolt az ösztöndíjra.
A pályázatokról a döntést az Értékelő Bizottság javaslatának figyelembe vételével dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja hozza meg legkésőbb 2020. január 31-ig.
A pályázat eredményéről a döntést követő hetedik munkanapon belül minden pályázó értesítést kap a pályázati adatlapon megadott e-mail-címre.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.