Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Idén is lesz gazdabál
MÁÉRT - 2020. január 9., csütörtök 14:43

A HMDK Gazdaköre már a múlt év végén elkezdte szervezni az idei gazdabált, melyre január 25-én kerül sor Eszéken, az érdeklődők január 17-ig foglalhatnak helyet.
A tél a bálok időszaka, különösen a mezőgazdaságban dolgozók számára, akiknek ilyenkor van idejük egy kis pihenésre, mulatásra, amíg a mező, a föld téli álmát alussza. Ez adta az ötletet a HMDK Gazdakörének az első gazdabál megszervezésére négy évvel ezelőtt, mely nagy sikert aratott, a vukovári magyar bál mellett a legnagyobb társasági estjévé vált magyar közösségünknek.
Ezért a szervezőkben már rögtön az elején felmerült a hagyományteremtés igénye.
Péter Valentina, a Gazdakör falugazdásza lapunknak nyilatkozva elmondta, már decemberben elkezdték szervezni az idei bált, melynek időpontja az eddigi gyakorlatnak megfelelően január utolsó szombatja (január 25.).
A részvételhez helyfoglalás szükséges (150 kúna/fő), az érdeklődők január 17-éig jelentkezhetnek Bálint Szabó Anasztáziánál (tel.: 098/964-52-37) vagy Péter Valentinánál (tel.: 091/902-09-52). Az esemény helyszíne ezúttal is az eszéki Kristályterem (Kristalna dvorana, 31000, Eszék, Knez Trpimir utca, 12.) lesz, a zenét pedig az A.N.T. Zenekar szolgáltatja, akik már három évtizede szórakoztatják a nagyérdeműt esküvőkőn, bálokon, falunapokon. A jó hangulat garantált, szeretettel várnak mindenkit a szervezők. 

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.