Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Gazdag programkínálat – egyeztettek a HMDK-s egyesületek vezetői
MÁÉRT - 2020. február 13., csütörtök 11:02

A HMDK tagszervezeteinek vezetői hétfőn délután az idei évben esedékes programokról egyeztettek a kopácsi Tangazdaság és Ifjúsági Központ nagytermében.
A HMDK és tagszervezetei évente közel háromszáz hagyományőrző, a magyar kultúrát ápoló rendezvényt hoznak tető alá. Annak érdekében, hogy ezen események ne „ütközzenek” egymással, elengedhetetlen a folyamatos egyeztetés.
 – Nyolc megyében több mint félszáz tagszervezetünk van, amelyek mindegyike évente 2-3, nagyobb tömegeket is megmozgató jelentős rendezvényeket szervez. Ezt a gazdag programkínálatot nehéz összeegyeztetni, ezért fontos időnként ilyen összetételben találkoznunk – mondta Jankovics Róbert, a HMDK elnöke, aki az egyeztető ülésen a várható anyagi forrásokról is tájékoztatta a jelenlévőket.
A rendezvény kiváló alkalom volt arra is, hogy a szervezetek vezetői megismerjék a tanácskozásnak is helyet adó objektumot, melyet Pálinkás Krisztián, a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fórumának irodavezetője mutatott be.
Ezt követően a szervezetek vezetői hónapról hónapra, településről településre haladva egyeztettek azokról a programokról, amelyeknek már van pontos időpontjuk, és azokról is szó esett, amelyek még csak a tervekben szerepelnek. Azok az egyesületek, amelyeknek a képviselői nem tudtak részt venni az ülésen, levélben küldték el programtervüket. Ahogy hallhattuk, művelődési egyesületeinknek idén is gazdag a kínálata, és a lehetőségekhez mérten igyekeznek elkerülni azt, hogy több rendezvényre is azonos időpontban kerüljön sor – az egyeztetés egyik célja is ez volt.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.