Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Újabb fejlesztések a kórógyi kultúrotthon körül
MÁÉRT - 2020. március 26., csütörtök 10:00

Szertárépülettel gazdagodott a kórógyi kultúrotthon környezete, mely az udvar dísze is egyben, ezenkívül bebútorozták a művelődési ház konyháját. A fejlesztésekre a HMDK támogatásával került sor.
A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége miután 2017-ben 15 évre megkapta a kórógyi kultúrotthon használati jogát a Tordincei járástól, fel is újíttatta az épületet, több mint kétmillió kúnából, melynek nagyobb része horvát állami forrásból, kisebb része Vukovár-Szerém megye költségvetéséből származott.
Kórógyon nemcsak a kultúrotthont, hanem a faluközpontot is szépítették a közelmúltban. Tavaly a honvédő háború áldozatainak tiszteletére állított emlékművet helyezték át egy, az addiginál méltóbb helyre, a kultúrotthonnal szemben.
Cserepes Zoltántól, a Kórógy Hagyományőrző Egyesület vezetőjétől megtudtuk, az elmúlt hetekben is folyt a munka a falu közösségi épülete körül, hogy még szebbé és funkcionálisabbá tegyék.
- A kultúrotthon konyhája már tavaly használható volt, de idén bútoroztuk, rendeztük be teljesen. Az udvarban pedig a színpad melletti rész eddig kihasználatlan volt, ezért arra felhúztunk egy kis épületet, amely szertárként funkcionál majd, ugyanakkor az udvar díszéül is szolgál, s itt tárolhatjuk majd a fölösleges padokat, a fűnyírót, az öntözőcsövet - nyilatkozta lapunknak Cserepes Zoltán, hozzátéve, mindezek a HMDK támogatásával valósultak meg. Azt is elmondta, most már szinte minden tervezett munkával végeztek a művelődési ház körül. A faültetést a koronavírus-járvány miatti óvintézkedéseknek eleget téve halasztották el. Természetesen tánc- és zenepróbákat sem tartanak mostanában. Cserepes hangsúlyozta, most a biztonság az első, a válsághelyzet lecsengése után pedig tovább szépítenék az új szertárat is.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.