Romániai Magyar Demokrata Szövetség
RMDSZ: a gazdák támogatására van szükség, nem politikai viszályra
MÁÉRT - 2020. május 18., hétfő 17:38

„Miközben Románia rendkívüli járványhelyzettel küzd, a mezőgazdaság és a gazdák a szárazság miatt is nehéz helyzetbe kerültek. Most nem politikai viszályra van szükség, hanem arra hogy a szaktárca, a kormány konkrét intézkedéseket hozzon a gazdák megsegítéséért és a mezőgazdaság fellendítéséért. A miniszter ellen benyújtott indítvány rávilágíthat a kormány hiányos intézkedéseire, de nem oldja meg a problémát” – hívta fel a figyelmet Tánczos Barna, az RMDSZ szenátora a mezőgazdasági miniszter ellen benyújtott indítvány parlamenti vitáján.
„Az RMDSZ elvégezte a mezőgazdasági miniszter munkájának elemzését, és levontuk a következtetéseket. Azt hiszem, minden gazda ezt tette vagy ezt fogja tenni. De most intézkedésekre van szükség, támogatásra van szüksége a gazdáknak, nem az indítvány a megoldás” – tette hozzá Tánczos Barna, a felsőház mezőgazdasági bizottságának alelnöke.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.