Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Könyvbemutató és kiállítás Bellyén
MÁÉRT - 2020. július 3., péntek 14:20

A HMDK bellyei alapszervezete fényképkiállítással egybekötött könyvbemutatót tartott a hétvégén.
 
A HMDK bellyei alapszervezete háza táján is beindult a közösségi munka. A járványhelyzet miatt több programjuk is elmaradt, így módosították az idei eseménynaptárukat.
- Az év hátralevő részében a tagságunk igényeinek megfelelően több kisebb eseményt szervezünk. A hétvégén Bellye település múltjával foglalkoztunk. A régi családi fotóalbumokból válogattunk ki képeket, ezt állítottuk ki, valamint bemutattuk dr. Lábadi Károly Bellyéről készült falumonográfiáját, sajnos a szerző egészségügyi okokból nem tudott részt venni az eseményen – mondta Sárác János, a HMDK-alapszervezet titkára. Dr. Lábadi Károly bécsi, budapesti és horvátországi levéltári kutatásokat végzett, hogy megrajzolhassa Bellye történeti freskóját. Kitér varázslatos természeti környezetének bemutatására, hagyományaira, szellemi értékeire, felekezeteire, nevezetes, európai hírű szülötteire. Páratlanul értékes, eddig ismeretlen dokumentumok, mint például a katolikus templom tervrajza, vagy a kastély 18. századból származó alaprajza és számos egyéb illusztráció, dokumentum tárja fel Bellye históriáját. A szerző legújabb falumonográfiáját tavaly év végén jelentette meg a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásával.
Az eseményen részt vett Jankovics Róbert, a HMDK elnöke is.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.