Erdélyi Magyar Szövetség
Hajdú-bihari vezetőkkel találkoztak az Erdélyi Magyar Néppárt fő jelöltjei
MÁÉRT - 2020. július 8., szerda 19:54

Pajna Zoltánnal, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közgyűlési elnökével és Bulcsu Lászlóval, a közgyűlés alelnökével találkozott kedden Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke, valamint Szilágyi Zsolt, a Néppárt Bihar megyei tanácselnök-jelöltje és Zatykó Gyula, a Néppárt nagyváradi polgármesterjelöltje.
A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke debreceni hivatalában fogadta a Néppárt képviselőit, a jó hangulatú találkozón pedig áttekintették az elmúlt időszak főbb eseményeit, az erdélyi és a partiumi magyar közösség legfőbb problémáit, valamint szó esett a közelgő romániai önkormányzati választásokról is, melynek kapcsán egyetértettek abban, hogy a legfontosabb cél: a lehető legtöbb magyar jelölt nyerjen mandátumot, ehhez pedig teljes körű magyar–magyar együttműködésre van szükség.
Szilágyi Zsolt és Zatykó Gyula arról biztosították a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat vezetőit, hogy a választások után, amennyiben a Néppárt része lesz Bihar megye és Nagyvárad vezetésének, a mostaninál jóval szorosabb együttműködésre fognak törekedni a két megye, valamint Nagyvárad és Debrecen között. Egyúttal azt is elmondták, hogy a megye jelenlegi vezetése és a választások fő esélyesének számító nemzeti liberálisok között fennálló rossz viszony miatt Nagyvárad és Bihar megye vezetésében szerintük a Néppárt mentheti meg a magyar jelenlétet.
A találkozón Csomortányi István a romániai politikai helyzet rövid áttekintését adta, valamint beszámolt az állami szintre emelkedett magyarellenesség főbb okairól és következményeiről is – közölte ma az Erdélyi Magyar Néppárt sajtóirodája.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.