Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
A Kossuth Ház kapuja mindenki előtt nyitva áll
MÁÉRT - 2020. július 9., csütörtök 14:31

Pénteken délután nagy volt a nyüzsgés a csúzai Kossuth utcában, ahol a településen működő szervezetek új székházának az átadására került sor. A Kossuth Háznak keresztelt közösségi épület a jövőben a falu művelődési életének egyik központja lesz.
A HMDK 2019 tavaszán vásárolta meg Csúzán a Kossuth Lajos utca 34. alatt található házat, mely azóta a helyi civil szervezetek székhelyévé vált, ám rendezvényeket, illetve táncpróbákat az eredetileg lakhatási célra kialakított szobákban nem tudtak tartani. Szerencsére az ingatlanhoz tartozott egy istálló is, melynek az átépítésével egy reprezentatív rendezvényteremet is sikerült kialakítani.
A munkálatokkal július elejére készültek el, az ünnepélyes keretek közötti átadás pedig július 3-án zajlott le. A megjelenteket először Hordósi Dániel, a helyi ifjúsági egyesület vezetője köszöntötte, majd Kozár József, a HMDK csúzai alapszervezetének elnöke beszélt.  Aztán a Hajnalcsillag, majd a Csárdás népi tánccsoport produkciója következett. Jankovics Róbert, magyarságunk volt és leendő parlamenti képviselőjének a beszéde után került sor a nemzetiszín szalag átvágására, az új épületrész átadására.
- A csúzaiak mindig is ismertek voltak arról, hogy mennyire ragaszkodnak hagyományaikhoz és magyarságukhoz. Ennek egyik ékes példája ez a ház is, mely a helyi magyar művelődési élet központja lesz. A jövőben itt számos rendezvényt és összejövetelt fogunk szervezni, ahova mindenkit szeretettel várunk. A ház kapuja mindenki előtt nyitva áll, akár családi rendezvények szervezésére is - mondta Kozár József, a helyi HMDK-alapszervezet vezetője, aki hozzátette, nagyon hálás Jankovics Róbertnek és a HMDK-nak a segítségért.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.