Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Új az otthon Újbezdánban is
MÁÉRT - 2020. július 9., csütörtök 14:32

Múlt szerdán átadták Újbezdánban a helyi művelődési egyesület új székházát. A korszerű épület minden 21. századi követelménynek megfelel, és kielégíti az egyesület minden igényét.
Az újbezdáni házat, mely a Magyarok Otthona nevet viseli, két évvel ezelőtt vásárolta meg a HMDK azzal a céllal, hogy végre saját székhelye legyen az újbezdáni Kultúr- és Művészeti Egyesületnek is. Az épületben az elmúlt években sor került egy iroda és egy kisebb rendezvényterem kialakítására, valamint az udvar is új külsőt kapott. Az Arany János utcában lévő székház a falu dísze lett, aminek nagyon örülnek az egyesület tagjai. Örömét nem leplezi az egyesület elnök asszonya, Horvát Ibolya sem.
- Ez az épület nagyon sokat jelent nekünk, hiszen eddig az egyesületünknek nem volt saját székháza, a kultúrotthonban voltunk kénytelenek dolgozni, ami elég sok bonyodalmat okozott. Télen hideg és nyirkos volt, és mások is használták az épületet, ezért sokszor kiszorultunk onnét, sőt volt olyan is, hogy megrongálták a cuccainkat, de ennek most végre vége, hiszen van már saját székházunk - mondta Horvát Ibolya, aki nagyon hálás a HMDK-nak és Jankovics Róbertnek a segítségért.
Az épület átadóünnepségére július 1-jén este került sor, az egyesület elnöke és parlamenti képviselőnk, Jankovics Róbert vágták át a bejáratnál kifeszített szalagot. Ezt megelőzően rövid kultúrműsorra került sor a helybéli Szivárvány népdalkör és a Kubikos zenekar részvételével.
A Magyarok Otthona udvarában egy Petőfi Sándort ábrázoló domborművet is felállítottak, amelyet egy a faluból elszármazott kőfaragó, Míjn József készített.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.